În ultimele săptămâni am dedicat timp pentru a înțelege documentația pe baza căreia Consiliul General al Bucurestiului aprobă bugetele ce sunt alocate celor 19 spitale din subordine.
In documentele pregătite pentru ședinta din 21 septembrie am identificat «erori materiale» în valoare de peste 5.000.000 eur (și cu siguranță nu le-am identficat pe toate)

Săptămâna trecută, Ciprian Ciucu și Ana Maria Ciceala, consilieri generali, mi-au atras atenția asupra unei noi propuneri de Hotărâre, supusă aprobării Cosiliului General.
După ce am încercat ore întregi să descâlcesc cifre aruncate într-un pdf, am decis să fac un apel către toți consilierii generali ai capitalei, indiferent că sunt din partide aliate doamnei Firea sau nu.
Dragi consilieri, sunteți acolo pentru că oamenii au crezut în voi. Faptul că acceptați să fiți desconsiderați de funcționarii primăriei, este egal cu a vă desconsidera proprii alegători. Nu sunteți masă de manevră și nici la dispoziția vreunui stăpân de sclavi. Funcționarii primăriei au obligația să vă asigure informații, să vă prezinte documente explicite cu cel puțin 2 săptămâni înainte de vot, pentru a avea timp să le parcurgeți. Sunt plătiți pentru asta, nu pentru a vă arunca hârtii de neînțeles. Cereți-le să vă respecte și nu mai acceptați munca lor de mântuială. Aveți dreptul să cereți informații suplimentare și să vi se răspundă la orice întrebare.
Sunteți proprii dvs stăpâni chiar dacă ați fost aleși pe listele unor partid care încearcă acum să vă supună.
Când vi se dau spre aprobare documente într-un format greu de utilizat pentru a analiza cifre, când acele documente sunt imposibil de înțeles dar conțin bugete de milioane de lei, gândiți-vă bine: de ce, dacă totul ar fi transparent și onest, nu ați primi documente clare și explicative? De ce vi se cere să semnați fără să înțelegeți și fără să găndiți singuri? De ce vi se cere să vă comportați ca o turmă de oi și de ce decide pentru voi partidul? Gândiți-vă că în momentul în care ați semnat bugete de milioane responsabilitatea nu mai e a celor care au întocmit aceste bugete ci a dvs, a celor care le-ați aprobat, în cunoștință de cauză (se presupune).
Dacă acele bugete ascund afaceri necurate și peste un an sau doi astfel de lucruri ies la iveală ? Credeți că veți răspunde individual sau cu turma? Credeți că va veni partidul sau vă va lăsa să vă descurcați singuri?
Gândiți înainte să semnați! E și despre voi, copiii voștri, părinții voștri.
Noi vom continua să analizăm hotărârile pe care le luați în Consiliu și nu vom rămâne nepăsători atunci cănd banii sunt aruncați pe geam.

P.S. Această postare e despre #colectiv și despre ceea ce trebuie să schimbăm fiecare dintre noi. Dacă spunem că nu s-a schimbat nimic într-un an atunci e vina noastră!
Aici gasiți propunerea de hotărâre 

Am preluat postarea prietenei noastre Oana Gheorghiu de la Asociatia Daruieste Viata

Colegiul Pacientilor, Asociatie de pacienti, Drepturile pacientilor, Protectia Pacientilor.