monzaSpitalul Monza, cel mai mare spital privat de chirurgie cardiovasculară şi cardiologie intervenţională din ţară ce face parte din grupul “Policlinico di Monza” din Italia, a investit două milioane de euro în chirurgia robotică din gama sistemul medical Da Vinci, fiind primul de acest gen din sistemul medical privat, potrivit reprezentantilor spitalului.

“……. vom pune accent şi pe aparatura tehnologică performantă. Zi de zi, în Spitalul Monza sunt rezolvate unele dintre cele mai complexe şi dificile cazuri din ţară, de aceea avem nevoie de condiţii tehnologice excelente.  Sistemul da Vinci este unul dintre ele, fiind un robot cu o precizie incredibilă, care va putea fi folosit în cadrul mai multor specialităţi, printre ca si Chirurgia Generală, Urologia şi Bariatria”, a declarat Luca Militello, directorul general al Spitalului Monza.

Chirurgia robotică da Vinci este cea mai nouă tehnologie a chirurgiei minim invazive, în care chirurgul nu operează cu propriile mâini, ci manevrează un robot la distanţă, de la o consolă amplasată în sala de operaţii. Sistemul computerizat transformă mişcarea mâinilor în impulsuri transmise braţelor robotice.

Spitalul Monza a avut anul trecut o cifra de afaceri de 74,3 milioane de lei iar pentru anul acesta aşteaptă o creştere de minimum 15%, potrivit oficialilor spitalului.