In rezidentiat medicii rezidenti in loc sa faca practica fac hartii. Nu exista nici o dovada ca au facut un numar minim de interventii, iar un numar mare, sustin ca nu sunt inavatati nimic!
Este notoriu in lumea medicala ca in rezidentiat sprijini peretii prin spital sau cel mult faci hartogaria de pe sectie. Practic daca vrei sa inveti ceva, trebuie sa se intample un miracol, dar miracolele in sistemul de invatamant din sanatate rar se intampla gratis sau cu rugi fierbinti la sfantul prof! Se platesc cu bani, favoruri sau chiar in natura !!!!
Astfel multi medicii ajung specialisti dar ei nu stiu sa faca anumite investigatii sau interventii pentru care cica au fost pregatiti si asa noi pacientii devenim cobai si victime sigure. Colegiul Mediciilor ascunde aceasta problema din sistem prin opiniile emise cu ocazia situatiilor de malpraxis, care sunt mai tot timpul in favoarea medicului sau taraganate pana la sfantul asteapta.
Cerem pe aceasta cale Colegiului Medicilor sa nu mai inchida ochii la aceasta situatie de fapt si sa isi asume rolul pe care il are in sistem. Coruptia si incompetenta in sanatate omoara oameni !