Vaccinul HEXAVALENT, sau mai corect LIPSA vaccinului hexavalent: decizia medicului de familie privind administrarea????

Conform schemei de vaccinare obligatorie valabilă în România în acest moment la 2, 4 şi 11 luni bebeluşilor trebuie să li se administreze o doză de vaccin hexavalent. Ce face acest vaccin? Protejează bebeluşii de difterie, tetanos, tuşe convulsivă, poliomielita, boli determinate de Haemophilus Influenzae, Hepatită B.

Momentan, de fapt în ultimele 6 luni, distribuirea de vaccin hexavalent către medicii de familie, s-a făcut extrem de anevoios. Respectiv, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) distribuie vaccinul acelor medici de familie care cer vaccinul pentru bebeluşii înscrişi pe propriile liste.

Doar că acesta distribuire se face de genul: trebuiesc vaccinaţi 40 de copii şi medicul de familie primeşte 9 doze de vaccin, adică poate vaccina 9 copii.
Şi acum, se naşte întrebarea, aproape retorică: cum decide medicul de familie ce bebeluş va fi vaccinat şi care mai aştepta??
Şi toate astea în contextul în care în ultimul timp a existat un adevărat război virtual între militanţii anti-vaccinare şi cei pro-vaccinare, au existat aşa zise teorii ale conspiraţiei, dar şi mai bine de 20 de bebeluşi morţi de rujeolă.

E adevărat că vaccinul anti-rujeolă se numeşte ROR şi nu HEXAVALENT……