Colegiul Pacientilor prezenta puternica la ONG Fest

Festivalul Naţional al organizaţiilor neguvernamentale din România, ONGFest, este cel mai de anvergură eveniment al sectorului neguvernamental din România, un promotor al participarii publice, al comportamentului filantropic şi voluntar, dar şi o oportunitate de a aduce ONG-urile în atenţia cetăţenilor şi a publicului larg.

Organizat anual, ONGFest îşi propune să contribuie la sporirea numărului de cetăţeni implicaţi activ în comunitate, la dezvoltarea spiritului asociativ şi la creşterea implicării asociaţiilor şi fundaţiilor din România în societate.

Colegiul Pacientilor este prezent in cadrul evenimentului cu un stand impresionant care prezinta publicului cate-va dintre problemele sitemului si ii invita sa se implice.

Cu ocazia acestui eveniment zeci de presoane din Bucuresti s-au inscris in asociatie direct la stand aratand inca o data ca publicul larg este frustrat de anomaliile din sistem, multe dintre ele ne avand legatura cu atot blamata lipsa de finatare.

Societatea românească nu înţelege pe deplin sectorul nonprofit. Potrivit Indexului USAID de Sustenabilitate al ONG-urilor Ediţia 2007, doar câteva organizaţii sunt vizibile şi acestea sunt active în domenii precum politica, justiţie sau mediu.

Publicul nu este familiar cu activităţile desfăşurate de ONG-uri şi de aceea, majoritatea cetăţenilor nu este implicată în activităţi de voluntariat şi nu distribuie 2% din impozitul lor către organizaţii.

Colegiul Pacientilor invita si pe aceasta cale toate persoanele care cred ca sistemul sanitar poate fi imbunatatit sa vina alaturi de noi si sa nu isi lase sanatate la voia intamplarii

Inscriete completand formularul de AICI