Diferentele dintre asigurarea privata de sanatate si abonamentul la un furnizor de servicii medicale.

Diferentele dintre asigurarea privata de sanatate si abonamentul la un furnizor de servicii medicale.


Diferentele dintre asigurare privata de sanatate si abonamentul la un furnizor de servicii medicale explicata de preseditele patronatului furnizorilor de servicii medicale PALMED

Abonamentele pun accent pe prevenție și includ o serie de servicii și analize gratuite precum și discounturi la investigații complexe sau servicii spitalicești, dar te limitează la un furnizor.

Aici fac diferența asigurările de sănătate, care vin în completarea abonamentelor și acoperă intervenții complicate, nașterea, spitalizarea, tratamente ale unor boli cornice și acces la mai mulți furnizori de servicii medicale.

Asigurarea nu acoperă afecţiunile cronice preexistente.

Asigurarea nu acoperă tratamentele pentru boli existente anterior încheierii contractului de asigurare.

Prin urmare, înainte de achiziţionarea unei asigurări, compania poate cere o consultație medicală completă a viitorului asigurat, consultație în urma căreia se vor stabili, ca excepţie, afecţiunile deja existente. Pot interveni, de asemenea, probleme legate de decontarea serviciilor medicale, în sensul că pacientul este cel care plăteşte pentru tratamentele primite, urmând ca asigurătorul să vireze sumele în contul persoanei asigurare.

Analiza dosarului poate dura mai mult, banii fiind viraţi şi în limita unui plafon menţionat în contract”, explică Cristian Hotoboc presedintele patronatului furnizorilol de servicii medicale – Palmed.

Din patronatul PALMED fac parte majoritatea furnizorilor importanti de servicii medicale cum ar fi Medlife, Regina Maria, Sanador, Gral, Synevo, Anima, Spitalul Pelicanu si multi altii.