Un medic dezvăluie „grozăviile” din România: „Asta este tot ce am mai putut recupera”!

Medicul Dan Grigorescu este revoltat de suma infimă pe care o primeşte o pacientă pe care a operat-o, după ce aceasta a fost încadrată în grad de handicap „mediu”.

Medicul a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care relatează cazul femeii care a suferit un accident de muncă.  De asemenea, medicul a postat şi câteva fotografii. 

„Asta este tot ce am mai putut recupera, după mai multe operații reconstructive ce s-au întins pe mai mult de un an) dintr-o mână arsă și strivită în cursul unui accident de muncă la un calandru industrial de călcat rufe. Acum pacienta este încadrată în grad de handicap „MEDIU”. Are cineva idee cât primește lunar de la stat pentru asta? 39 de lei! La început, pentru doar 12 luni, că mai apoi poate i se mai îmbunătățește situația și i se mai ia puțin din sumă… Deși situația e, vă spun eu, DEFINITIVĂ! Iar dacă nu credeți, verificați documentul oficial de mai jos. Mărturisesc că n-am știut despre o asemenea grozăvie până vinerea trecută. De atunci, mi-e și mai rușine de statul român, care ia în continuare «de la gura săracilor», ca să dea de mii de ori mai mult bogaților. Și nimeni nu spune nimic…”, a scris medicul braşovean Dan Grigorescu.

A muncit mai mult de un an. A făcut operaţii peste operaţii pentru a salva ce se mai poate salva din mâna unei paciente, care a suferit un accident de muncă. Satisfacţia personală şi profesională, dacă vreţi, este pe măsură.

Dar ce satisfacţie să mai ai, ca medic, dacă vezi că persoana căreia i-ai dedicat o parte din viaţă, dacă vreţi, chiar şi profesional, ajunge să intre într-un mecanism degradant uman? Este încă un semnal de alarmă la adresa sistemului, care vrea, în acest secol, ca o persoană cu handicap să vină anual la reconsiderarea gradului de handicap, deşi vorbim despre chestiuni definitive: nu mai creşte nimănui un braţ sau un picior amputat!

Grigorescu Dan

last Sunday

39 de lei pe lună!
Asta este tot ce am mai putut recupera (după mai multe operații reconstructive ce s-au întins pe mai mult de un an) dintr-o mână arsă și strivită în cursul unui accident de muncă la un calandru industrial de călcat rufe.
Acum pacienta este încadrată în grad de handicap „MEDIU”. Are cineva idee cât primește lunar de la stat pentru asta? La început pentru doar 12 luni, că mai apoi poate i se mai îmbunătățește situația și i se mai ia puțin din sumă… Deși si

See More

Image may contain: one or more people
Image may contain: one or more people
Image may contain: one or more people
Image may contain: one or more people