CATEGORISIREA ȘUGUBEAȚĂ A MEDICILOR

GENERALIȘTII
Ăștia nu sunt medici, ci manageri. Habar n-au cum să vă trateze, dar vă pot spune cine știe s-o facă. Dar cine știe dacă știu. Și nici nu e sigur că cel pe care îl știu, știe cum trebuie să vă trateze. Și, în general, chiar dacă medicina a făcut pași serioși spre înainte, nădejdea rămâne, ca și până acum, doar la Dumnezeu.

CHIRURGII
Chirurgii sunt ca geniștii: greșesc doar o dată în viață. E drept că genistul, dacă greșește o dată, o face cu prețul vieții sale, însă chirurgul greșește doar o singură dată în viața dumneavoastră. Chiar dacă după greșeala chirurgului reușiți să supraviețuiți, veți avea o viață de care v-ați lipsi bucuroși. Ca și genistul, chirurgul nu se bazează pe informațile obținute, ci pe intuiție. Și asta-i spre fericirea noastră, căci intuiția rămâne, ca și până acum, de cea mai mare nădejde.

OTORINOLARINGOLOGII
La acești medici se manifestă evident un complex de frustrare. La început se numeau medici de nas, gât și urechi. Dar li s-a părut că asta este ceva neserios. Atunci a început să li se spună ORL-iști. Dar și asta li s-a părut cam puțin. Acum s-au unit cu logopezii, pentru că fără ajutorul logopezilor nu pot să-și pronunțe actuala denumire. Și, ca să fim cinstiți, nici nu prea vor s-o facă. Cel mai substanțial ajutor pe care îl puteți obține de la acești medici este atunci când, în sfârșit, puteți auzi de prima dată, fără folosirea unei proteze auditive, denumirea profesiei lor. Vă trebuie așa ceva?

STOMATOLOGII
Unerori, ca să nu vă dați seama de la început, își spun dentiști. Sunt cei mai de temut medici. Singura fericire este aceea că, potrivit mediei statistice, un om efectuează doar 32 de vizite la ei. Iar cei care n-au măsele de minte, 28 (că înțelepții au spus întotdeauna că oamenilor proști le este mai ușor să trăiască – cu 12,5%). Comentariile vă aparțin.

OCULIȘTII
Și ăstora li s-a părut prea puțin și au început să-și spună oftalmologi. Sunt niște oameni foarte neplăcuți, pentru că vor întotdeauna să vedeți ceea ce ochilor dumneavoastră nu le-a fost dat să vadă.

GINECOLOGII
Sunt cei mai dezavantajați medici, deoarece au de două ori mai puțini pacienți decât ceilalți discipoli ai lui Esculap.

NEONATOLOGII
Sunt medicii cei mai stimați ca profesie, căci ei sunt aceia care asigură material de lucru pentru toți ceilalți medici.

VENEROLOGII
Sunt medicii la care vizitele sunt însoțite de un oarecare sentiment de plăcere. Da, ce să zic… de exemplu, de niște amintiri plăcute. Sunt cei mai cinstiți medici, cărora le plătiți pentru plăceri, chiar dacă acestea nu v-au fost produse de ei.

NEUROLOGII
Teoretic pot vindeca aproape orice, cu excepția sifilisului și a fracturilor, căci toate bolile își au originea în nervi. Practic sunt absolut inutili. Ei vă pot spune «Să nu vă enervați» dar, ca și dumneavoastră, habar n-au cum se poate realiza asta.

ALERGOLOGII
Sunt singurii medici proactivi. Ei sunt absolut convinși (și trebuie remarcat că au o foarte solidă bază) că toți locuitorii acestei planete sunt pacienții lor. De aceea, principalul scop în viața alergologului este să vă găsească o alergie până când nu plecați de la el.

PSIHIATRII
Prin antiteză, aceștia sunt cei mai propasivi medici. Spre deosebire de alergologi, ei doar bănuiesc că toți locuitorii planetei sunt pacienții lor și nu doresc să privească adevărul în față. Nici aceștia nu sunt de prea mare folos. Spuneți și dumneavoastă: ar putea să-i fie de folos unui bolnav un alt bolnav? Interesant este că medici care fac psihoterapie există, însă psihochirurgi n-au apărut încă.

REANIMATORII
Sunt cei mai invidioși medici. Ei nu pot admite ca dumneavoastră să fiți fericiți atâta timp cât ei sunt nevoiți să mai bântuie prin lumea asta deplorabilă.

NARCOLOGII
Nu, am mințit. Ăștia sunt cei mai invidioși, pentru că vor să-l lipsească pe om de ultima lui bucurie din viață.

SEXOPATOLOGII
Să dea Dumnezeu să nu aflați nicicând despre existența lor.

SEXOLOGII
Ăștia sunt partea luminoasă a sexopatologilor. Sexopatologul vă spune ce vă face rău, iar sexologul – cum să faceți totul mai bine. Eterna poveste – lupta luminii cu întunericul.

DERMATOLOGII
Degeaba râdeți. În pofida faptului că denumirea nu sună prea frumos, sunt foarte utili, deși sunt niște nefericiți. Pe dumneavoastră vă interesează ce mișună pe sub colacul de la WC sau prin alte locuri greu accesible? Nu? Ei sunt nevoiți să-i cunoască în detaliu pe acești nemernici!

PROCTOLOGII
Chiar dacă medicina a făcut pași importanți spre înainte, acești medici au rămas, așa cum au fost, la fund.

ANESTEZIȘTII
Sunt niște medici foarte folositori. Ei fac astfel încât dumneavoastă să nu simțiți nimic. Și dacă greșesc – asta-i poate spre mai bine… că nu veți mai simți nimic, niciodată.

GASTROENTEROLOGII ȘI DIETETICIENII
Sunt un produs absolut inutil al progresului. Până pe la mijlocul sec. al XX-lea erau perfect înlocuiți de Olănești, Călimănești, Căciulata, Buziaș, Borsec și alte locuri unde se făcea tratament natural.

IMUNOLOGII
Sunt cei mai leneși medici. Întotdeauna încearcă să-și îndrepte activitatea asupra corpului dumneavoastră.

PNEUMOLOGII
Sunt singurii medici care nu împărtășesc confuzia colegilor lor cu privire la faptul că lăsatul de fumat duce la dispariția de la sine a tuturor afecțiunilor.

TRAUMATOLOGII
Acestor medici le plac sporturile. Practic aproape toate ramurile sportive, cu excepția șahului.

FARMACOLOGII
Dacă majoritatea medicilor se ocupă de eliminarea din organism a surplusurilor, farmacologii dimpotrivă au tendința să-l îndoape tot mai mult și mai mult. Apoi urmăresc cu mult interes cum va reacționa organismul la bătaia lor de joc.

TOXICOLOGII
Mulțumită farmacologilor, acești medici nu vor rămâne niciodată fără a avea de lucru. În prezent, farmacologii le asigură peste 50% din pacienți.

VIRUSOLOGII
Sunt medici cu largi sfere de comunicare. Tocmai lor le-a revenit rara fericire ca, practic, zi de zi să-și lărgească cercul indivizilor cu care comunică.

EPIDEMIOLOGII
Sunt tot niște virusologi, dar care suferă de mania grandorii.

PEDIATRII
Sunt niște oameni foarte cruzi. Cu ceilalți medici avem de-a face la vârsta când suntem deja conștienți, dar pediatrii sunt gata să ne lipsească de cele mai minunate zile din viața noastră – de cele ale copilăriei.

ORTOPEZII
Îndepărtează urmările bătăilor de joc ale oamenilor asupra propriilor organisme. Dacă medicii pediatri se interesează de noi din momentul nașterii, în mâinile ortopezilor ajngem, de regulă, imediat după ce intrăm la școală. Pe această linie, ortopezii colaborează strâns cu Ministerul Educației.

REUMATOLOGII
Sunt cei mai inofensivi. De obcei, vin să vă vadă când nisipul din clepsidra vieții s-a scurs aproape de tot și dejà vă sunt indiferente urmările tratamentului ce vi-l aplică.

RADIOLOGII
Sunt medicii care s-au aranjat excelent. Inițial vă studiază cu razele Roentgen. Apoi studiază urmările negative ale acelei prime examinări. Ei pot afla multe lucruri interesante despre dumneavoastră dacă li se ivește pe neașteptate dorința de a folosi roadele muncii pe care au efectuat-o.

SOMNOLOGII
Cum, n-ați auzit niciodată despre ei? Păcat. Acești medici sunt capabili să atace ceea ce aveți mai sfânt – somnul. Din punct de vedere teoretic este o ramură a medicinei foarte utilă și chiar universală. Numai somnolgii și-au dat seama că este suficientă vindecarea de sforăit a unui singur individ pentru a-i salva de insomnie pe toți cei din jurul lui. Dar încă nu și-au dat seama cum se poate face această vindecare.

FIZIOTERAPEUȚII
Cred că sunt pur și simplu niște sadici. Ei cred, nu se știe de ce, că dacă vă vor face niște electroșocuri, vă veți simți mult mai bine. Probabil că, în copilărie, acești medici aveau obceiul de a-și băga degetele în priza electrică, iar acum socotesc că și toți ceilalți trebuie să îndure chinurile pe care le-au încercat ei cândva.

ANATOMOPATOLOGII
Cei mai buni profesioniști dintre toți medicii.Doar ei știu cu cea mai mare exactitate ce v-a durut și din ce cauze, întru pomenire.

EXPERȚII PSIHIATRI
Sunt singurii medici care nici măcar nu încearcă să arate că tratează pe cineva anume.

CARDIOLOGII
Sunt lipsiți totalmente de romantism. Numai lor, cuvintele «Of, inimă, tu n-ai minte deloc» nu le trezesc nici un fel de emoții pozitive.

Acest articol trebuie tratat ca un panflet, daca o faceti altfel va rugam consultati un Psihiatru urgent!