1 500 000 Lei decontati fraudulos prin intermediul unor centre medicale de specialitate pentru servicii de îngrijiri paliative ale unor bolnavi incurabili în stadii terminale.

Nouă persoane au fost reținute pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, și alte 15 au fost plasate sub control judiciar, în cazul fraudării fondurilor de asigurări de sănătate in judetul Galați fiind acuzați de fraude informatice, fals în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Printre persoanele reținute se află directorul de Resurse Umane al Spitalului Municipal din Tecuci și un preot din aceasi localitate.

Potrivit primelor informatii furnizate de Parchet, cei nouă principali suspecți, alături de alți complici, au decontat fraudulos aproape un milion și jumătate de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate Galați, pentru servicii de îngrijiri paliative pentru bolnavi incurabili în stadii terminale.

Serviciile raportate la casa de asigurari erau doar pe hârtie, în cele mai multe cazuri.

Fraudele se făceau prin intermediul unor centre medicale de specialitate din Tecuci și Nicorești, cu concursul directorului de resurse umane de la Spitalul Municipal Tecuci și al unor funcționare de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Galați, cercetate și ele în dosar.

Activitatea infracțională probată s-a întins pe parcursul a doi ani, din ianuarie 2016 până în decembrie 2017.

Se cer mandate de arestare pe numele celor nouă suspecți reținuți.

În caz, au fost făcute 67 de percheziții și au fost ridicate cu mandate de aducere 43 de persoane.