Unde gasesc un medic de familie cand medicul meu nu este disponibil sau noaptea?

Unde gasesc un medic de familie cand medicul meu nu este disponibil sau noaptea?


Centrele de permanenta raspund nevoilor pacientilor de asistenta medicala primara permanenta.

In Bucuresti functioneaza doua astfel de centre unul in cartierul Aviatiei la 200 m de statia de metrou Aviatorilor in cadrul Clinicii Anima Promenada si unul in cartierul Brancusi in cadrul Centrul Medical Brancusi.

Sapte medici de familie şi asistente medicale vor trata urgenţele medicale medii si usoare in regim de garda de luni până vineri în intervalul orar 15.00 – 08.00, iar în zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale 24 din 24 de ore.

Serviciile medicale de urgenţă sunt adesea supraaglomerate cu solicitări care pot fi rezolvate in cadrul centrelor de permanenta.

Se reduce astfel timpul de asteptare al pacientilor pana la rezolvarea unora dintre problemele lor medicale. Urgentele medii si usoare se pot adresa medicilor din centrul de permanenta.

Orice persoana se poate adresa acestui centru de permanenta indiferent daca este inscris sau nu pe lista unui medic de familie si indiferent pe lista carui medic de famile este inscris.

Pacientul nu va fi intrebat si nu va trebui sa dovedeasca calitatea de asigurat. Nu e necesar bilet de trimitere de la medicul de familie, nici cardul de sănătate.

Dacă doriţi informaţii medicale sau nu ştiţi ce trebuie să faceţi în anumite situaţii medicale urgente, vă puteţi prezenta şi puteţi discuta cu medicii de familie care fac de gardă in cadrul Centrului de Permanenta.