Asociatia Colegiul Pacientilor a devenit incepand cu 5 septembrie 2019 membru oficial al Alianței Internațională a Organizațiilor Pacienților (IAPO).

Alianța Internațională a Organizațiilor Pacienților (IAPO) este o alianță globală unică care reprezintă pacienții din toate țările din toate zonele de boli. Este o organizație umbrelă cu membri din întreaga lume cu activitati centrete pentru pacienti.

Anul aceste vom sarbatori impreuna  in data de 17 septembrie Ziua Internationala “Sigurantei Pacientului”, o zi importanta in toata lumea.

In cinstea acestei zile Organizatia Mondiala a Sanatatii lanseaza ideea ca unele cladiri, monumente importante, poduri  din lume sa fie iluminate in portocaliu.

Impreuna cu IAPO dorim  sa fim o voce puternica pentru pacientii din Romania.

Despre IAPO :

Lucrăm pentru a promova asistența medicală centrată pe pacient în întreaga lume. Avem 276 organizații membre din 71 de țări reprezentând 50 de zone de boală. Viziunea noastra este sa vedem pacientii plasati in centrul asistentei medicale. Misiunea noastră este de a ajuta la construirea de asistență medicală centrată pe pacient în toată lumea.

Strategia și direcția IAPO sunt ghidate de Consiliul de conducere, un grup de persoane alese din organizațiile membre IAPO. Funcționarea zilnică a IAPO este administrată de o echipă de personal cu sediul în Londra.

Mai multe detalii la : www.iapo.org.uk