CP safty patient

Colegiul Pacientilor va sarbatori  pentru prima data in 17 septembrie Ziua Mondiala a Sigurantei Pacientului, o zi importanta in toata lumea.

Ziua Mondială a Siguranței Pacientului este un angajament global pentru toată lumea de a recunoaște siguranța pacientului ca prioritate esențială a sănătății și de a lua măsuri pentru a reduce daunele pacientului în sistemul de îngrijire a sănătății.

Ziua Mondială a Siguranței Pacienților este o oportunitate unică pentru toți părțile interesate în domeniul sănătății de a sta împreună, unite în poziționarea siguranței pacienților ca o componentă esențială pentru consolidarea sistemelor de îngrijire a sănătății pentru a obține o acoperire de sănătate universală.

Toți pacienții, avocații și îngrijitorii pacienților se angajează să acorde prioritate siguranței pacientului și să asigure asistența medicală mai sigură în toată lumea.

Pentru ca sistemele de asistență medicală să fie considerate centrate pe pacient, principiul siguranței pacientului trebuie să fie garantat în mod corespunzător.

Cateva din recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii la nivel global sunt:

Siguranța pacienților este o prioritate globală pentru sănătate.

Nimeni nu trebuie rănit în timp ce solicită îngrijiri.

In cinstea acestei zile Organizatia Mondiala a Sanatatii lanseaza ideea ca unele cladiri, monumente importante, poduri  din lume sa fie iluminate in portocaliu:

Safety Patient

Fii alaturi de noi pentru Siguranta Pacientilor:

Macheta SP Colegiul Pacientilor

 

Colegiul Pacientilor, asocieatie de pacienti, OMS, protectia pacientilor