ANTIGUA ȘI BARBUDA – publicat 14.02.2020

 1. Vizitatorii și echipajul aerian care au fost în China (Republica Populară) în ultimele 28 de zile nu au voie să intre în Antigua și Barbuda.
 2. Cetățenilor și diplomaților rezidenți din Antigua și Barbuda, care au fost în China (Republica Populară) în ultimele 28 de zile, li se permite să intre în Antigua și Barbuda. Companiile aeriene trebuie să furnizeze informațiile în avans ale pasagerilor înainte de plecare.

ARMENIA – publicat 06.02.2020
Cetățenii din China (Republica Populară) cu pașaport normal nu mai sunt scutiți de viză. Aceștia trebuie să obțină o viză sau o e-viză înainte de sosirea lor în Armenia. Viza electronică poate fi obținută la https://evisa.mfa.am/

ARUBA – publicat 28.02.2020
Pasagerii și echipajul aerian care au fost în China (Republica Populară), Iran, Italia, Japonia sau Coreea (Republica) în ultimele 14 zile vor fi supuse screeningului imediat de către Departamentul de Sănătate Publică. Departamentul de Sănătate Publică va decide dacă pasagerii sau echipajul aerian trebuie să fie carantinați sau izolați.

AUSTRALIA – publicat 01.03.2020

 1. Pasagerii care au tranzitat sau au fost în China (Republica Populară) în ultimele 14 zile nu au voie să tranziteze sau să intre în Australia.
 • Acest lucru nu se aplică resortisanților Australiei și membrilor familiei lor imediate. Acestora li se va cere să se auto-izoleze pentru o perioadă de 14 zile de la sosirea lor în Australia.
 • Acest lucru nu se aplică rezidenților permanenți din Australia și
  membrii lor de familie imediat. Acestora li se va cere să se auto-izoleze pentru o perioadă de 14 zile de la sosirea lor în Australia.
 • Acest lucru nu se aplică resortisanților din Noua Zeelandă cu domiciliul în Australia. Acestora li se va cere să se auto-izoleze pentru o perioadă de 14 zile de la sosirea lor în Australia.
 • Acest lucru nu se aplică echipajului aerian.
 1. Pasagerii care au fost în vasul de croazieră „Diamond Princess” nu au voie să tranziteze sau să intre în Australia.
 • Acest lucru nu se aplică resortisanților din Australia.
 1. Pasagerii care au tranzitat sau au fost în Iran la sau după 1 martie 2020 nu au voie să intre în Australia timp de 14 zile, din momentul în care au plecat sau au tranzitat prin Iran.
   – Acest lucru nu se aplică resortisanților Australiei, membrilor familiei lor imediate, rezidenților permanenți ai Australiei și membrilor familiei lor imediate. Acestora li se va cere să se auto-izoleze pentru o perioadă de 14 zile.

AZERBAIJAN – publicat 06.02.2020
Cetățenii Chinei (Republica Populară) nu au voie să intre în Azerbaidjan dacă nu au viza obținută înainte de plecare.

BAHAMAS – publicat 06.02.2020

 1. Pasagerii care au fost în China (Republica Populară) în ultimele 20 de zile nu au voie să intre.
 2. Locuitorii din Bahamas care au fost în China (Republica Populară) vor fi supuși carantinei imediate pentru maximum 14 zile.

BAHRAIN – publicat 27.02.2020

 1. Vizitatorii și echipajul companiei aeriene care au tranzitat sau au fost în China (Republica Populară), Hong Kong (SAR China), Iran, Irak, Italia, Japonia, Coreea (Republica), Malaezia, Singapore sau Thailanda în trecut 14 zile nu au voie să intre în Bahrain.
 • Acest lucru nu se aplică resortisanților din Kuweit, Oman, Qatar, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite
 1. Cetățeni din Bahrain, Kuweit, Oman, Qatar, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite care au tranzitat sau au fost în China (Republica Populară), Hong Kong (SAR China), Iran, Irak, Italia, Japonia, Coreea ( Rep.), Malaezia, Singapore sau Thailanda, în ultimele 14 zile, trebuie să se supună examinării medicale la sosire și pot fi în carantină pentru o perioadă care nu depășește 14 zile.
 2. Locuitorii din Bahrain care au tranzitat sau au fost în China (Republica Populară), Hong Kong (SAR China), Iran, Irak, Italia, Japonia, Coreea (Republica), Malaezia, Singapore sau Thailanda în ultimele 14 zile, trebuie să se supună examinării medicale la sosire și poate fi pus în carantină pentru o perioadă care nu depășește 14 zile.

BANGLADESH – publicat 08.02.2020

 1. Cetățenii Chinei (Republica Populară), pasagerii cu un pașaport din Taipei chineze (pe coperta: Republica China Taiwan), un pașaport din Hong Kong (SAR China) sau un pașaport Macao (SAR China) care călătoresc în Bangladesh nu pot obțineți mai multă viză la sosire.
 2. Pasagerii care sosesc din China (Republica Populară), Taipei chinezești, Hong Kong (SAR China) sau Macau (SAR China) trebuie să completeze un formular de autorizare a sănătății furnizat de echipajul cabinei.

BELIZE – publicat 20.02.2020
Pasagerii și echipajul aerian care au fost în China (Republica Populară) în ultimele 14 zile nu au voie să intre în Belize.

 • Acest lucru nu se aplică resortisanților din Belize.
 • Acest lucru nu se aplică pasagerilor care locuiesc în Belize.

BERMUDA – publicat 18.02.2020
Pasagerii care au fost în China (Republica Populară) în ultimele 14 zile vor fi supuși carantinei imediate pentru cel puțin 14 zile. Pasagerii care sosesc orice simptom al Coronavirusului (COVID-19) sau au un istoric de călătorie relevant, vor fi izolați imediat.

CANADA – publicat 24.02.2020
Pasagerii care au fost în vasul de croazieră „Diamond Princess” sunt supuși unei izolări obligatorii de 14 zile la o unitate de carantină la sosire in Canada.

ISAY CAYMAN. – publicat 29.02.2020

 1. Pasagerii care au fost în China (Republica Populară) în ultimele 14 zile nu au voie să intre în Cayman Isl.
  -Acest lucru nu se aplică resortisanților din Cayman Isl. și locuitorii din Cayman Isl.
 2. Locuitorii din Cayman Isl. care au fost în China (Republica Poporului) în ultimele 14 zile vor fi pus în carantină.

TAIPEI CHINEZĂ – publicat 28.02.2020

 1. Cetățenii Chinei (Republica Populară) nu au voie să tranziteze sau să intre în Taipei chinezesc.
 • Acest lucru nu se aplică dacă soțul lor este din Taipei chinezesc.
 1. Pasagerii care au fost în China (Republica Populară), Hong Kong (SAR China) sau Macao (SAR China) în ultimele 14 zile nu au voie să intre în Taipei chinezesc.
 • Acest lucru nu se aplică pasagerilor cu un pașaport din Taipei chinezesc (pe copertă: Republica China Taiwan).
 • Acest lucru nu se aplică rezidenților din Taipei chinez cu certificat de rezident ROC (Taiwan), tip APRC sau ARC.
 • Acest lucru nu se aplică pasagerilor cu pașaport din Hong Kong (SAR China).
 • Acest lucru nu se aplică pasagerilor cu pașaport Macao (SAR China).
 • Acest lucru nu se aplică pasagerilor care au tranzitat prin China (Republica Populară), Hong Kong (SAR China) sau Macao (SAR China) în ultimele 14 zile, dar nu au părăsit zonele de tranzit. Vor sta sub carantină acasă timp de 14 zile.
 • Acest lucru nu se aplică echipajelor aeriene care au tranzitat prin China (Republica Populară), Hong Kong (SAR China) sau Macao (SAR China), dar nu părăsesc zonele de tranzit. Acestea pot intra cu o scrisoare de garanție care să dovedească faptul că nu au intrat în China (Republica Populară), Hong Kong (SAR China) sau Macao (SAR China) în ultimele 14 zile.
 1. Pasagerii cu domiciliul în China (Republica Populară), Hong Kong (SAR China) sau Macao (SAR China) nu au voie să intre în Taipei chinezesc.
 • Acest lucru nu se aplică pasagerilor cu un pașaport din Taipei chinezesc (pe copertă: Republica China Taiwan).
 • Acest lucru nu se aplică pasagerilor cu pașaport din Hong Kong (SAR China).
 • Acest lucru nu se aplică pasagerilor cu pașaport Macao (SAR China).
 1. Pasagerii care sosesc din Italia sau Coreea (Republica) trebuie să fie în carantină acasă timp de 14 zile.

COMORES ISLANDS – publicat 17.02.2020
Pasagerii care au fost în China (Republica Populară) sau în orice altă țară cu cazuri confirmate de Coronavirus (COVID-19) în ultimele 14 zile trebuie să fi petrecut o perioadă de 14 zile în carantină într-o țară care nu este eliberată de Coronavirus ( COVID-19).

COOK ISL. – publicat 28.02.2020
Pasageri care au fost în Cambodgia, China (Republica Populară), Taipei chinezești, Japonia, Hong Kong (SAR China), Indonezia, Iran, Italia, Coreea (Republica), Demo Populare Lao. Rep., Macao (SAR China), Malaezia, Filipine, Singapore, Thailanda sau Vietnam în ultimele 14 zile nu au voie să intre în Cook Isl.

EGIPT – publicat 28.02.2020
Pasageri care au fost în Bahrain, China (Republica Populară), Taipei chineze, Hong Kong (SAR China), Iran, Irak, Italia, Japonia, Coreea (Republica), Kuweit, Macao (SAR China), Malaezia, Singapore, Thailanda sau Vietnamul trebuie să completeze un card de sănătate cu numele complet, adresa detaliată, naționalitatea, numărul zborului, ruta completă, data sosirii și numărul de telefon. Acestea vor fi monitorizate de către Administrația Generală a Carantinei pentru următoarele 14 zile.

EL SALVADOR – publicat 27.02.2020

 1. Cetățenii Chinei (Republica Populară) cu pașaport normal sosit din China (Republica Populară) nu au voie să intre în El Salvador. Acest lucru nu se aplică pasagerilor care locuiesc în El Salvador.
 2. Pasagerii și echipajul aerian care au fost în Italia sau Coreea (Republica) nu au voie să intre în El Salvador. Acest lucru nu se aplică resortisanților din El Salvador sau pasagerilor cu un pașaport diplomatic, oficial, de serviciu sau special.

FIJI – publicat 27.02.2020
Pasagerii și echipajul aerian care au fost în China (Republica Populară), Iran, Italia sau în județul Cheongdo și în Daegu City din Coreea (Republica) în ultimele 14 zile nu au voie să intre în Fiji.

 • Acest lucru nu se aplică resortisanților din Fiji.

Găsire: publicat 17.02.2020

 1. Vizitatorii care au fost în Cambodgia, China (Republica Populară), Taipei chinezești, Hong Kong (SAR China), India, Japonia, Coreea (Republica), Macao (SAR China), Malaezia, Nepal, Filipine, Singapore, Sri Lanka, Thailanda sau Vietnam trebuie să aibă un certificat medical. Certificatul medical trebuie să fie datat cu cel mult 5 zile înainte de sosirea lor și trebuie să descrie starea de sănătate a pasagerului.
 2. Pasagerii care locuiesc în Polinezia Franceză vor fi supuși carantinei la sosire.
 3. Vizitatorii trebuie să completeze un chestionar de sănătate furnizat de echipajul cabinei.

GRENADA – publicat 10.02.2020

 1. Cetățenii Chinei (Republica Populară) nu au voie să intre în Grenada.
 2. Pasagerii care au fost în China (Republica Populară) în ultimele 14 zile nu au voie să intre în Grenada.
 • Acest lucru nu se aplică resortisanților din Grenada.
 • Acest lucru nu se aplică pasagerilor care locuiesc în Grenada.

GUATEMALA – publicat 06.02.2020

 1. Pasagerii care au fost în China (Republica Populară) în ultimele 15 zile nu au voie să intre în Guatemala.
 2. Acest lucru nu se aplică resortisanților din Guatemala, care vor fi intervievați pentru a se conforma evaluării clinice. Aceștia vor fi transferați la un serviciu de sănătate pentru izolarea și tratamentul cuvenit de către Ministerul Sănătății Publice, dacă este necesar.

HONG KONG – publicat 01.03.2020

 1. Pasagerii care locuiesc sau au fost în provincia Hubei (Republica Populară Chineză) în ultimele 14 zile nu au voie să intre în Hong Kong (SAR China).
 • Acest lucru nu se aplică pasagerilor cu pașaport din Hong Kong (SAR China).
 • Acest lucru nu se aplică pasagerilor care locuiesc în Hong Kong (SAR China).
 1. Pasagerii care au fost în China (Republica Populară), Iran sau în regiunile Emilia-Romagna, Lombardia și Veneto (care acoperă Bologna, Milano, Veneția și Verona) în Italia în ultimele 14 zile, nu au voie să intre dacă șederea permisă în Hong Kong (SAR China) este mai mică de 14 zile.
 • Acest lucru nu se aplică pasagerilor cu pașaport din Hong Kong (SAR China).
 1. Pasagerii care au reședința sau au fost în Coreea (Republica) în ultimele 14 zile nu au voie să intre în Hong Kong (SAR China).
 • Acest lucru nu se aplică pasagerilor cu pașaport din Hong Kong (SAR China).
 • Acest lucru nu se aplică pasagerilor care locuiesc în Hong Kong (SAR China).
 1. Pasagerii care sosesc sau au fost în China (Republica Populară), Coreea (Republica), Iran sau în regiunile Emilia-Romangna, Lombardia și Veneto (care acoperă Bologna, Milano, Veneția și Verona) în Italia în ultimele 14 zile sunt supuse carantinei obligatorii timp de 14 zile.

INDIA – publicat 28.02.2020

 1. Viza și e-viză emise resortisanților Chinei (Republica Populară) înainte de 5 februarie 2020 sunt invalidate.
 • Acest lucru nu se aplică pasagerilor cu card OCI.
 • Acest lucru nu se aplică echipajului aerian.
 1. Pasagerii care au fost în China (Republica Populară) la sau după 15 ianuarie 2020 nu au voie să intre în India. Viza lor și viza electronică eliberate înainte de 5 februarie 2020 sunt invalidate.
 • Acest lucru nu se aplică pasagerilor cu card OCI.
 • Acest lucru nu se aplică echipajului aerian.
 1. Cetățenii Japoniei și Coreei (Rep.) Nu mai pot obține o viză la sosire.

INDONESIA – publicat 08.02.2020
Pasagerii și echipajul aerian care au fost în China (Republica Populară) în ultimele 14 zile nu au voie să intre sau să tranziteze Indonezia.

 • Acest lucru nu se aplică resortisanților Indoneziei.
 • Acest lucru nu se aplică rezidenților din Indonezia.

IRAN – publicat 25.02.2020

 1. Cetățenii Chinei (Republica Populară) cu pașaport normal, pasagerii cu pașaport din Hong Kong (SAR China) și pasagerii cu pașaport Macao (SAR China) nu mai sunt scutiți de viză. Cu toate acestea, pot obține o viză la sosire.
  Li se cere să șterge controlul medical și de sănătate la sosire. După aceea li se va da un certificat.
 2. Pe baza restricției de călătorie emise de guvernul Emiratelor Arabe Unite, resortisanții Emiratelor Arabe Unite nu au voie să călătorească în Iran.

IRAQ – publicat 01.03.2020

 1. Naționalele Chinei (Republica Populară) nu au voie să intre în Irak.
 2. Naționalii din Iran nu au voie să intre în Irak.
  3.Naționalele din Bahrain și Kuweit nu au voie să intre prin Erbil (EBL) și Sulaymaniyah (ISU).
 3. Pasagerii care au fost în China (Republica Populară), Hong Kong (SAR China), Iran, Italia, Japonia, Coreea (Republica), Macao (SAR China), Singapore sau Thailanda în ultimele 14 zile. să intre în Irak.
 • Acest lucru nu se aplică la Erbil (EBL) și Sulaymaniyah (ISU).
 1. Pasagerii care au fost în Bahrain, China (Republica Populară), Hong Kong (SAR China), Iran, Italia, Japonia, Republica Coreea, Kuweit, Singapore sau Thailanda, după 1 ianuarie 2020 nu au voie să intre Erbil (EBL) și Sulaymaniyah (ISU).
 2. Acest lucru nu se aplică resortisanților și rezidenților Irakului care vor fi pus în carantină pentru 1

ISRAEL – publicat 01.03.2020
Pasagerii care au fost China (Republica Populară), Hong Kong (SAR China), Italia, Japonia, Coreea (Republica), Macao (SAR China), Thailanda sau Singapore în ultimele 14 zile nu au voie să intre în Israel.

 • Acest lucru nu se aplică pasagerilor care au tranzitat doar prin China (Republica Populară), Hong Kong (SAR China), Italia, Japonia, Coreea (Republica), Macao (SAR China), Thailanda sau Singapore.
 • Acest lucru nu se aplică resortisanților Israelului, soților și copiilor lor.
 • Acest lucru nu se aplică rezidenților din Israel.
 • Acest lucru nu se aplică pasagerilor cu pașapoarte „Autoritatea palestiniană” și soților lor.
 • Acest lucru nu se aplică rezidenților de pe teritoriul palestinian.
 • Acest lucru nu se aplică diplomaților acreditați în Israel.

JAMAICA – publicat 29.02.2020

 1. Pasagerii care au fost în Iran, Italia, Republica Coreea sau Singapore în ultimele 14 zile nu vor avea voie să intre în Jamaica.
  -Acest lucru nu se aplică resortisanților și rezidenților din Jamaica.
 2. Naționalele din Jamaica și rezidenții din Jamaica, care au fost în Iran, Italia, Republica Coreea sau Singapore în ultimele 14 zile vor fi supuse evaluării sănătății și carantinei.
 3. Pasagerii care au fost în China (Republica Populară) vor fi supuși carantinei imediate pentru cel puțin 14 zile.
 4. Pasagerii care se întorc din China (Republica Populară) cărora li s-au acordat privilegii de aterizare și care prezintă orice simptom al Coronavirusului (COVID-19) vor fi izolați imediat.
 5. Pasagerii care au fost în Iran, Italia, Republica Coreea sau Singapore și li s-au acordat privilegii de debarcare vor fi evaluați de Ministerul Sănătății și Wellness și:
 • cei clasificați ca fiind cu risc ridicat vor fi carantinați în instalațiile guvernamentale;
 • cei clasificați cu risc scăzut vor fi carantinați acasă sub supravegherea Direcției de Sănătate Parohială.
 • cei care prezintă orice simptom al Coronavirusului (COVID-19) vor fi plasați imediat în izolare la un centru sanitar.

JAPON – publicat 27.02.2020

 1. Pasagerii care au fost în provincia Hubei sau provincia Zhejiang (Republica Populară Chineză) în ultimele 14 zile nu au voie să intre în Japonia.
 • Acest lucru nu se aplică resortisanților Japoniei;
 • Acest lucru nu se aplică soților sau copiilor resortisanților din Japonia dacă aceștia pot dovedi acest lucru.
 1. Pasagerii care s-au aflat în județul Cheongdo sau în orașul Daegu din Coreea (Republica) în ultimele 14 zile nu au voie să intre în Japonia.
 • Acest lucru nu se aplică resortisanților Japoniei;
 • Acest lucru nu se aplică soților sau copiilor resortisanților din Japonia dacă aceștia pot dovedi acest lucru.
 1. Cetățenii Chinei (Republica Populară) cu pașaport eliberat în provincia Hubei sau provincia Zhejiang (Republica Populară Chineză) nu au voie să intre în Japonia.
 • Acest lucru nu se aplică atunci când pasagerii pot dovedi că nu au fost în provincia Hubei și provincia Zhejiang în ultimele 14 zile.
 1. Pasagerilor care se aflau în nava de croazieră „Westerdam” nu li se permite să intre în Japonia.
 • Acest lucru nu se aplică resortisanților Japoniei.

JORDAN – publicat 01.03.2020
Pasagerii care au fost în China (Republica Populară) Iran, Italia sau Coreea (Republica) în ultimele 14 zile nu au voie să tranziteze sau să intre în Iordania.

 • Acest lucru nu se aplică resortisanților Iordaniei, soților și copiilor lor.
 • Acest lucru nu se aplică delegațiilor și diplomaților chinezi.
 • Acest lucru nu se aplică delegațiilor și diplomaților italieni.

KAZAKHSTAN – publicat 24.02.2020

 1. Pasagerii care sosesc din China (Republica Populară) vor fi supuși carantinei imediate pentru cel puțin 14 zile.
 2. Cetățenii Chinei (Republica Populară) cu pașaport normal care sosesc la Almaty (ALA), Aktau (SCO), Astana (TSE), Karaganda (KGF), Shymkent (CIT) sau Taraz (DMB) nu mai sunt scutite de viză. .

KIRIBATI – publicat 06.02.2020
Pasagerii care au fost într-o țară cu cazuri confirmate de Coronavirus (COVID-19) nu au voie să intre în Kiribati. Ei trebuie să fi stat într-o țară fără cazuri confirmate de Coronavirus (COVID-19) pentru o perioadă de minimum 14 zile înainte de a intra în Kiribati.

KOREA (REP.) – publicat 20.02.2020

 1. Vizitatorii care au fost în provincia Hubei (Republica Populară Chineză) în ultimele 14 zile nu au voie să tranziteze sau să intre în Coreea (Republica).
 2. Cetățenii Chinei (Republica Populară) cu pașaport eliberat în provincia Hubei nu au voie să intre în Coreea (Republica).
 3. Vizele coreene emise de Consulatul Wuhan din provincia Hubei sunt invalidate.
 4. O viză este necesară pentru a tranzita Coreea (Republica) pentru:
 • resortisanții Chinei (Republica Populară) care sosesc din China (Republica Populară); și
 • viza necesară resortisanților care sosesc din China (Republica Populară).
 1. Vizitatorii care sosesc din Japonia care au fost în vasul de croazieră „Diamond Princess” nu au voie să tranziteze sau să intre (Republica Coreea).

KOREA (REPUBLICA DEM. PEPLE) – publicat 06.02.2020

 1. Pasagerii care călătoresc ca turiști nu au voie să intre.
 2. Pasagerii care călătoresc la serviciu sau la serviciu trebuie să petreacă 14 zile în carantină la sosire.

KOSOVO (REP.) – publicat 07.02.2020
Cetățenii Chinei (Republica Populară) nu au voie să intre în Kosovo (Republica).

 • Acest lucru nu se aplică atunci când călătoresc cu un certificat medical care să demonstreze că nu au coronavirus (COVID-19).
 • Acest lucru nu se aplică echipajului aerian.

KUWAIT – publicat 01.03.2020

 1. Cetățenii Chinei (Republica Populară) nu au voie să intre în Kuweit.
 2. Cetățenii Iranului, Irakului, Italiei, Japoniei, Coreei (Rep.), Singapore și Thailandei nu au voie să intre în Kuweit.
 3. Pasagerii cu pașaport din Hong Kong (SAR China) nu au voie să intre în Kuweit.
 4. Pasagerii cu permis de ședere sau viză eliberat de China (Republica Populară) care au fost în China (Republica Populară) în ultimele 2 săptămâni nu au voie să intre în Kuweit.
 5. Pasagerii cu permis de ședere sau viză eliberat de Hong Kong (SAR China) care au fost în Hong Kong (SAR China) în ultimele 2 săptămâni nu au voie să intre în Kuweit.
 6. Pasagerii care au fost în Iran, Irak, Italia, Japonia, Coreea (Republica), Singapore sau Thailanda în ultimele 2 săptămâni nu au voie să intre în Kuweit. – Acest lucru nu se aplică resortisanților din Kuweit.

KYRGYZSTAN – publicat 28.02.2020
Pasagerii care sosesc din Afganistan, China (Republica Populară), Iran, Japonia sau Coreea (Republica) vor fi plasați în carantină timp de 14 zile.

LEBANON- publicat 29.02.2020

 1. Cetățenii Chinei (Republica Populară), Iran, Italia și Coreea (Republica) nu au voie să tranziteze sau să intre în Liban.
 • Acest lucru nu se aplică pasagerilor care locuiesc în Liban.
 1. Pasagerii care au fost sau au tranzitat în China (Republica Populară), Iran, Italia sau Coreea (Republica) în ultimele 14 zile nu au voie să tranziteze sau să intre în Liban.
 • Acest lucru nu se aplică resortisanților Libanului.
 • Acest lucru nu se aplică pasagerilor care locuiesc în Liban
 1. Cetățenii Libanului care s-au aflat în China (Republica Populară), Iran, Italia sau Coreea (Republica) trebuie să completeze „Formularul de informare nou al ministerului sănătății” înainte de sosire.
 2. Pasagerii care au reședința în Liban și s-au aflat în China (Republica Populară), Iran, Italia sau Coreea (Republica) trebuie să completeze „Formularul de informare nou al ministerului sănătății” înainte de sosire.

MACAO (SAR CHINA) – publicat 14.02.2020

 1. Vizitatorii care locuiesc sau au fost în provincia Hubei (Republica Populară Chineză) în ultimele 14 zile nu au voie să intre în Macao (SAR China) decât dacă dovedesc cu un certificat valabil că nu sunt infectați cu Coronavirus (COVID) -19).
 2. Pasagerii cu pașaport Macao (SAR China) și cei cu domiciliul în Macao (SAR China) care s-au aflat în provincia Hubei (Republica Populară Chineză) în ultimele 14 zile trebuie să completeze un formular de declarație de sănătate.
 3. Pasagerii care au fost în Iran, Italia sau Coreea (Republica) vor fi supuși carantinei timp de 14 zile.

MADAGASCAR – publicat 29.02.2020
Pasagerii și echipajul aerian care au tranzitat sau au fost în China (Republica Populară), Iran, Italia, Republica Coreea în trecut nu au voie să intre în Madagascar.

MALASIA – publicat 12.02.2020

 1. Pasagerii și echipajul aerian care au fost în provinciile Hubei, Zhejiang sau Jiangsu (Republica Populară Chineză) în ultimele 14 zile nu au voie să intre în Malaezia.
 • Acest lucru nu se aplică resortisanților Malaeziei și pasagerilor care locuiesc în Malaezia.
 1. Cetățenii Chinei (Republica Populară) cu pașaport eliberat în provincia Hubei (Republica Populară Chineză) nu au voie să intre în Malaezia.
 • Acest lucru nu se aplică pasagerilor care locuiesc în Malaezia.

MALDIVI – publicat 28.02.2020

 1. Pasagerii și echipajul aerian care au fost în China (Republica Populară) sau în Iran în ultimele 14 zile nu au voie să intre în Maldive
 • Acest lucru nu se aplică resortisanților din Maldive.
 1. Pasagerii și echipajul companiei aeriene trebuie să completeze o „Declarație de sănătate” și o „Carte de sosire a imigrării” înainte de a ajunge în Maldive.

MARSHALL ISL. – publicat 28.02.2020
Pasagerii care au tranzitat sau au fost în China (Republica Populară), Hong Kong (SAR China), Iran, Italia, Japonia, Coreea (Republica) sau Macao (SAR China) după 31 decembrie 2019, nu au voie să intre Insulele Marshall.

MAURITIUS – publicat 29.02.2020

 1. Pasagerii care locuiesc sau au fost în China (Republica Populară), Taipei chineze, Hong Kong (SAR China), Iran, Italia, Coreea (Republica) sau Macao (SAR China) în ultimele 14 zile nu au voie să intra in Mauritius.
 2. Naționalele din Mauritius care au fost în China (Republica Populară), Taipei chinezești, Hong Kong (SAR China), Iran, Italia, Coreea (Republica) sau Macao (SAR China) în ultimele 14 zile carantină.

MICRONESIA (STATE FEDERATE) – publicat 24.02.2020

 1. Pasagerii care au fost în China (Republica Populară) până la 6 ianuarie 2020 sau după aceea, nu au voie să intre în Micronezia (statele federative).
 • Acest lucru nu se aplică echipajului aerian.
 1. Naționalele din Mauritius și rezidenții Mauritius care au fost în China (Republica Populară), Taipei chineze, Hong Kong (SAR China), Iran, Italia, Coreea (Republica) sau Macao (SAR China) în ultimele 14 zile va fi plasat în carantină.

MONGOLIA – publicat 01.03.2020

 1. Pasagerii care au reședința sau au fost în China (Republica Populară), Taipei chineze, Hong Kong (SAR China) sau Macao (SAR China) în ultimele 14 zile nu au voie să tranziteze sau să intre în Mongolia.
 • Acest lucru nu se aplică resortisanților din Mongolia.
 1. Pasagerii care au fost în Iran, Italia, Japonia sau Coreea (Republica) în ultimele 14 zile nu au voie să tranziteze sau să intre în Mongolia.
 • Acest lucru nu se aplică resortisanților din Mongolia.

MYANMAR – publicat 06.02.2020

 1. Cetățenii Chinei (Republica Populară) care călătoresc în Myanmar nu mai pot obține viză la sosire.
 2. Pasagerii care sosesc din China (Republica Populară) pe orice companie aeriană chineză nu mai pot obține viza la sosire.

NAURU – publicat 28.02.2020

 1. Pasageri care au fost în Australia, Belgia, Cambodgia, Canada, China (Republica Populară), Taipei chineze, Finlanda, Franța, Germania, Hong Kong (SAR China), India, Italia, Japonia, Coreea (Republica), Macao (SAR China), Malaezia, Nepal, Filipine, Fed. Rusă, Singapore, Spania, Sri Lanka, Suedia, Thailanda, SUA, Emiratele Arabe Unite, Regatul Unit sau Vietnam în ultimele 21 de zile nu vor avea voie să intre în Nauru .
 2. Pasagerii trebuie să completeze o declarație de sănătate și să o prezinte personalului de sănătate la sosirea în Nauru. Aceștia vor fi supuși unui screening de sănătate înainte de a intra în Nauru.

NOU CALEDONIA – publicat 25.02.2020
Pasagerii și echipajul aerian care tranzitează sau sosesc în Noua Caledonie trebuie să completeze un formular de declarație de sănătate. Acestora li se va permite să tranziteze sau să intre în Noua Caledonie după o autorizație medicală și verificarea pașaportului efectuată de Forța de Frontieră.

NOUA ZELANDA – publicat 28.02.2020

 1. Pasagerii care au tranzitat sau au fost în China (Republica Populară) sau Iran în ultimele 14 zile, nu li se va permite să tranziteze sau să intre în Noua Zeelandă.
 • Acest lucru nu se aplică resortisanților din Australia și Noua Zeelandă și membrilor familiei lor imediate.
 • Acest lucru nu se aplică pasagerilor care locuiesc în Noua Zeelandă.
 1. Pentru resortisanții din Australia și Noua Zeelandă și membrii familiei lor imediate, care au tranzitat sau au fost în China (Republica Populară) sau Iran în ultimele 14 zile, transportatorul trebuie să contacteze operațiunile de frontieră de imigrare înainte de îmbarcarea pasagerului.
 2. Pentru rezidenții permanenți din Noua Zeelandă și membrii familiei lor imediate, care au tranzitat sau au fost în China (Republica Populară) sau în Iran în ultimele 14 zile, transportatorul trebuie să contacteze operațiunile de frontieră de imigrare înainte de îmbarcarea pasagerului.

NIUE – publicat 19.02.2020
Pasagerii care au fost în China (Republica Populară) în ultimele 30 de zile nu au voie să intre în Niue. Acest lucru nu se aplică dacă au stat într-o țară fără cazuri confirmate de Coronavirus (COVID-19) pentru o perioadă de minimum 14 zile înainte de a intra în Niue. Aceștia trebuie să aibă o autorizație medicală oficială efectuată în termen de 3 zile înainte de sosirea în Niue.

OMAN – publicat 29.02.2020

 1. Pasagerii care sosesc din China (Republica Populară), Iran, Japonia, Coreea (Republica) sau Singapore vor fi supuși carantinei timp de cel puțin 14 zile.
 2. Cetățenii țărilor CCG nu mai au voie să intre în Oman cu o carte de identitate națională. Trebuie să călătorească cu pașaportul.
  -Aceasta nu se aplică pasagerilor care se întorc în Oman, care au folosit cardul la plecare.

PALAU – publicat 06.02.2020
Pasagerii care au tranzitat sau au fost în China (Republica Populară), Hong Kong (SAR China) sau Macao (SAR China) în ultimele 14 zile nu au voie să intre în Palau.

PANAMA: publicat 21.02.2020
Pasagerii care s-au aflat în China (Republica Populară) în ultimele 30 de zile trebuie să completeze „Declarația privilegiată a călătorului” dată de ofițerul de imigrare.

PAPUA NOUA GUINEA: publicat 17.02.2020
Pasagerii care au fost în China (Republica Populară) în ultimele 14 zile nu au voie să intre în Papua Noua Guinee. Ei trebuie să fi petrecut 14 zile consecutive într-o țară care nu este eliberată de Coronavirus (COVID-19).

PARAGUAY – publicat 27.02.2020
Vizele emise resortisanților din China (Republica Populară) sunt invalidate.
Pasagerii care sosesc din China (Republica Populară), Iran, Italia, Japonia, Coreea (Republica), Singapore sau Thailanda vor fi carantinați timp de 14 zile.

FILIPPINE – publicat 28.02.2020

 1. Pasagerii care au tranzitat sau au fost în China (Republica Poporului), Hong Kong (SAR China) sau Macao (SAR China) în ultimele 14 zile nu au voie să intre în Filipine.
 • Acest lucru nu se aplică resortisanților din Filipine. Acestora li se va cere să se auto-izoleze pentru o perioadă de 14 zile de la sosirea lor în Filipine.
 • Acest lucru nu se aplică soților sau copiilor resortisanților din Filipine. Acestora li se va cere să se auto-izoleze pentru o perioadă de 14 zile de la sosirea lor în Filipine.
 • Acest lucru nu se aplică rezidenților permanenți din Filipine. Acestora li se va cere să se auto-izoleze pentru o perioadă de 14 zile de la sosirea lor în Filipine.
 1. Pasagerii care au tranzitat sau au fost în provincia Gyeongsang de Nord (inclusiv Daegu și Țara Cheongdo) din Coreea (Republica) în ultimele 14 zile nu au voie să intre în Filipine.
 • Acest lucru nu se aplică resortisanților din Filipine.
 • Acest lucru nu se aplică soților sau copiilor resortisanților din Filipine.
 • Acest lucru nu se aplică rezidenților permanenți din Filipine.

POLONIA – publicat 25.02.2020

 1. Pasagerii și echipajul aerian care sosesc direct sau indirect din China (Republica Populară), Hong Kong (SAR China), Italia, Coreea (Republica) sau Macao (SAR China) trebuie să completeze „partea de sănătate” a declarației generale formular furnizat de echipajul de cabină. Formularele trebuie depuse la autoritățile de sănătate publică la punctul de intrare.
 2. Pasagerii și echipajul aerian la bordul unui zbor în care chiar și un pasager călătorește direct sau indirect din China (Republica Populară), Hong Kong (SAR China), Italia, Coreea (Republica) sau Macao (SAR China) trebuie să completeze -în „partea de sănătate” a formularului de declarație generală furnizat de echipajul de cabină. Formularele trebuie depuse la autoritățile de sănătate publică la punctul de intrare.

QATAR – publicat 01.03.2020

 1. Cetățenii Egiptului nu au voie să intre în Qatar.
 2. Pasagerii care au fost în Egipt în ultimele 14 zile nu au voie să intre în Qatar.
 • Acest lucru nu se aplică resortisanților Qatarului.
 1. Pasagerii care au fost în China (Republica Populară), Iran, Japonia, Coreea (Republica) sau Singapore în ultimele 14 zile vor fi obligați să se auto-carantineze timp de 14 zile.

FED RUSE. – publicat 28.02.2020

 1. Cetățenii Chinei (Republica Populară) nu au voie să intre în Federația Rusă.
 • Acest lucru nu se aplică pasagerilor care locuiesc în Fed.
 • Acest lucru nu se aplică echipajului aerian.
 1. Pasagerii cu pașaport Hong Kong (SAR China) sau Macao (SAR China) nu au voie să intre în Federația Rusă.
 • Acest lucru nu se aplică pasagerilor care locuiesc în Fed.
 • Acest lucru nu se aplică echipajului aerian.
 1. Cetățenii Iranului nu au voie să intre în Federația Rusă.

SAMOA – publicat 28.02.2020

 1. Pasagerii care au tranzitat sau au fost în China (Republica Populară), Taipei chinezești, Hong Kong (SAR China), Italia, Iran, Japonia, Coreea (Republica), Kuweit, Macao (SAR China), Singapore sau Thailanda nu are voie să intre în Samoa. Aceștia trebuie să fi petrecut o perioadă de 14 zile în carantină într-o țară care nu este eliberată de Coronavirus (COVID-19). Acestea trebuie să aibă eliberarea medicului eliberat cu 3 zile înainte de sosire. Autorizarea medicală trebuie să fie un certificat medical eliberat de un medic înregistrat.
 2. Pasagerii care au tranzitat sau au fost în Australia, Canada, Taipei chineze, Franța, Germania, Iran, Malaezia, Viet Nam, SUA (California) sau Emiratele Unite ale Aradului nu au voie să intre în Samoa. Acest lucru nu se aplică dacă au un medic eliberat cu 3 zile înainte de sosire. Autorizația medicală trebuie eliberată de un medic înregistrat.

SAUDI ARABIA – publicat 01.03.2020

 1. Pasagerii care au tranzitat sau au fost în China (Republica Populară), Taipei chineze, Hong Kong (SAR China), Iran sau Macao (SAR China) în ultimele 14 zile nu au voie să intre în Arabia Saudită.
 2. Acest lucru nu se aplică resortisanților din Arabia Saudită.
 3. Cetățenii țărilor CCG nu mai au voie să intre în Arabia Saudită cu o carte de identitate națională. Trebuie să călătorească cu pașaportul.
 4. Acest lucru nu se aplică resortisanților din Arabia Saudită care au voie să intre cu o carte de identitate națională dacă au folosit cardul atunci când au plecat din Arabia Saudită.
 5. Pasagerii care sosesc din Afganistan, Azerbaidjan, China (Republica Populară), Taipei chinezești, Hong Kong (SAR China), India, Indonezia, Iran, Irak, Italia, Japonia, Kazahstan, Coreea (Republica), Liban, Macao ( SAR China), Malaezia, Pakistan, Filipine, Singapore, Somalia, Siria, Thailanda, Uzbekistan, Vietnam sau Yemen, cu viză turistică nu au voie să intre în Arabia Saudită.
 6. Pasagerii care călătoresc în scopul Umrah sau vizitează moscheea Profetului nu au voie să intre în Arabia Saudită.
 • Acest lucru nu se aplică resortisanților din Bahrain, Kuweit, Oman, Qatar și Emiratele Arabe Unite cu permisul Hajj și Umrah, obținut pe site-ul web al Ministerului Hajj și Umrah.
 1. Echipajul companiei aeriene va fi supus examinării medicale, dacă este necesar.

SIERRA LEONE – publicat 24.02.2020
Pasagerii care au tranzitat sau au fost în China (Republica Populară) în ultimele 14 zile, vor fi supuși carantinei imediate.

SINGAPORE – publicat 26.02.2020

 1. Pasagerii care au fost în China (Republica Populară) în ultimele 14 zile nu au voie să tranziteze sau să intre în Singapore.
 • Acest lucru nu se aplică rezidenților din Singapore (cetățeni din Singapore / rezidenți permanenți sau călători care dețin un permis de lungă durată (Work Pass, Student Pass, Dependent Pass, numai Pass de vizită de lungă durată) cu destinația finală Singapore. Dacă au fost în Provincia Hubei (Republica Populară Chineză) în ultimele 14 zile, acestea vor fi în carantină la intrarea în Singapore.
 1. Pasagerilor care au fost în județul Cheongdo și în Daegu City în Coreea (Republica) în ultimele 14 zile nu li se permite să tranziteze sau să intre în Singapore.
 • Acest lucru nu se aplică resortisanților din Singapore, rezidenților permanenți ai Singapore sau posesorilor de permis pe termen lung.
 • Acest lucru nu se aplică posesorilor de documente de muncă cu scrisoarea de aprobare prealabilă a MOM.
 1. Pentru deținătorii de legitimații de lucru cu istoric de călătorie în China continentală în ultimele 14 zile, li se permite să intre în Singapore, sub rezerva aprobării anterioare a Ministerului Forței de Muncă (MOM). Acestea trebuie să arate scrisoarea de aprobare a MOM personalului companiei aeriene la check-in și înainte de îmbarcare.
 2. Cetățenii Chinei (Republica Populară) cu pașaport eliberat în provincia Hubei (Republica Populară Chineză) nu au voie să tranziteze sau să intre în Singapore.
 • Acest lucru nu se aplică rezidenților din Singapore (doar rezidenți permanenți) sau călătorilor care dețin un permis de lungă durată (Work Pass, Student Pass, Dependent Pass, numai Pass Long Visit) cu destinație finală Singapore. Aceștia vor fi carantinați la intrarea în Singapore.
 1. Pasagerii cu o scrisoare aprobată pentru intrare de la Singapore Immigration & Checkpoints Authority nu vor fi supuse restricțiilor de mai sus. Încă sunt supuși cerinței de verificare a sănătății prevalente la sosirea pe aeroportul din Singapore. Posesia unei scrisori aprobate pentru intrare nu garantează eliberarea unui permis de vizită pentru a intra în Singapore.
 2. Cetățenii Chinei (Republica Populară) cu viză pe termen scurt sau multiplu emis de Singapore, viza au fost suspendate și nu sunt valabile pentru călătorie.
 3. Pasagerii și membrii echipajului care se aflau în nava de croazieră „Westerdam”, „Diamond Princess” sau „MV World Dream” nu au voie să tranziteze sau să intre în Singapore.
 • Acest lucru nu se aplică resortisanților din Singapore, rezidenților permanenți ai Singapore sau posesorilor de permis pe termen lung. Acestea vor fi în carantină timp de 14 zile la sosirea în Singapore.

SOLOMON ISL. – publicat 28.02.2020

 1. Pasagerii care au tranzitat sau au fost în China (Republica Populară), Taipei chinezești, Hong Kong (SAR China), Iran, Italia, Japonia, Coreea (Republica), Macao (SAR China), Singapore sau Thailanda în ultimele 14 zile nu au voie să intre în Solomon Isl.
 • Acest lucru nu se aplică resortisanților Solomon Isl.
 • Acest lucru nu se aplică pasagerilor care locuiesc în Solomon Isl.
 1. Pasagerii care au tranzitat sau au fost în Afganistan, Australia, Bahrain, Belgia, Cambodgia, Canada, Egipt, Finlanda, Franța, Germania, India, Irak, Israel, Kuwait, Liban, Malaezia, Nepal, Oman, Filipine, Ruse Fed., Spania, Sri Lanka, Suedia, SUA, Emiratele Arabe Unite, Regatul Unit sau Vietnam sunt supuse carantinei și / sau izolării imediate, după caz.

SOMALIA – publicat 01.03.2020

 1. Pasagerii care au fost în China (Republica Populară) în ultimele 20 de zile nu au voie să intre în Somalia.
 2. Pasagerii care sosesc sau au fost în China (Republica Populară), Taipei chineze, Hong Kong (SAR China), Japonia, Coreea, Macao (SAR China) sau Vietnam nu au voie să intre prin Berbera (BBO), Borama (BXX), Burao (BUO), Erigavo (ERA) și Hargeisa (HGA).
 3. Locuitorii din Somalia care au fost în China (Republica Populară) sunt supuși carantinei imediate pentru maximum 14 zile.

SF. LUCIA – publicat 27.02.2020

 1. Pasagerii care au fost în China (Republica Populară), Hong Kong (SAR China), Japonia, Italia, Coreea (Republica) sau Singapore în ultimele 14 zile nu au voie să intre.
 • Acest lucru nu se aplică resortisanților Sfintei Lucia.
 1. Cetățenii Sfintei Lucia care au fost în China (Republica Populară), Hong Kong (SAR China), Japonia, Italia, Coreea (Republica) sau Singapore în ultimele 14 zile vor fi supuse carantinei imediate pentru maximum. de 14 zile.

SF. VINCENT ȘI GRENADINELE – publicat 24.02.2020
Pasagerii care au fost în China (Republica Populară), Hong Kong (SAR China), Japonia, Coreea (Republica), Macao (SAR China) sau Singapore în ultimele 14 zile nu vor avea voie să intre în St. Vincent și în Grenadine.

SRI LANKA – publicat 06.02.2020
Cetățenii Chinei (Republica Populară) nu mai pot obține viză la sosirea în Sri Lanka.

TAILANDA – publicat 25.02.2020
Pe baza restricției de călătorie emise de guvernul Emiratelor Arabe Unite, resortisanții Emiratelor Arabe Unite nu au voie să călătorească în Thailanda.

TONGA – publicat 27.02.2020

 1. Pasagerii și echipajul aerian care sosesc sau tranzitează prin China (Republica Populară), Taipei chinezești, Hong Kong (SAR China) sau Macao (SAR China) nu au voie să intre în Tonga. Acest lucru nu se aplică dacă au stat într-o țară fără cazuri confirmate de coronavirus (COVID-19) pentru o perioadă de minimum 14 zile înainte de a intra în Tonga. Acestea trebuie să aibă o autorizație medicală oficială efectuată în termen de 3 zile înainte de sosirea în Tonga.
 • Acest lucru nu se aplică resortisanților din Tonga și membrilor familiei lor imediate.
 • Acest lucru nu se aplică rezidenților permanenți din Tonga și membrilor familiei lor imediate.
 • Acest lucru nu se aplică echipajelor aeriene pe zboruri directe din China (Republica Populară) care folosesc echipamente de protecție personală corespunzătoare (PPE).
 1. Pasagerii trebuie să completeze o „Declarație de sănătate a sosirii călătorului” și să o prezinte la Ministerul Sănătății pentru controlul frontierei la sosirea în Tonga.

TRINIDAD ȘI TOBAGO – publicat 01.03.2020

 1. Pasagerii și membrii echipajului care au fost în China (Republica Populară), Iran, Italia, Japonia, Coreea (Republica) sau Singapore în ultimele 14 zile nu au voie să intre în Trinidad și Tobago.
 • Acest lucru nu se aplică resortisanților din Trinidad și Tobago.
 • Acest lucru nu se aplică pasagerilor care locuiesc în Trinidad și Tobago
 1. Cetățenii din Trinidad și Tobago, care au fost în China (Republica Populară), Iran, Italia, Japonia, Coreea (Republica) sau Singapore în ultimele 14 zile vor fi izolați imediat.
 2. Pasagerii care sunt rezidenți permanenți în Trinidad și Tobago și care au fost în China (Republica Populară), Iran, Italia, Japonia, Coreea (Republica) sau Singapore în ultimele 14 zile vor fi izolați imediat.

TURCIA- publicat 01.03.2020

 1. Pasagerii care au tranzitat sau au fost în China (Republica Populară), Iran, Irak, Italia sau Republica Coreea în ultimele 14 zile nu au voie să intre în Turcia.
  -Acest lucru nu se aplică resortisanților Turciei și rezidenților Turciei.

EMIRATELE UNITE ARAB – publicat 29.02.2020

 1. Cetățenii Emiratelor Arabe Unite pot intra cu o carte de identitate națională dacă au plecat înainte de 28 februarie 2020.
 2. Cetățenii Bahrain, Kuweit, Oman, Qatar și Arabia Saudită nu mai pot intra în Emiratele Arabe Unite cu carte de identitate națională, trebuie să aibă un pașaport.
 3. Pe baza restricției de călătorie emise de guvernul Emiratelor Arabe Unite, resortisanții Emiratelor Arabe Unite nu au voie să călătorească în Iran sau Thailanda.

SUA – publicat 27.02.2020

 1. Pasagerii care au fost în China (Republica Populară) în ultimele 14 zile nu au voie să intre în SUA.
 • Acest lucru nu se aplică resortisanților SUA.
 • Acest lucru nu se aplică pasagerilor care locuiesc în SUA.
 1. Pasagerii care au fost în China (Republica Populară) în ultimele 14 zile trebuie să ajungă la unul dintre următoarele aeroporturi: Atlanta (ATL), Chicago (ORD), Dallas, (DFW), Detroit (DTW), Honolulu ( HNL), Los Angeles (LAX), New York (JFK sau EWR), San Francisco (SFO), Seattle (SEA) și Washington (IAD).

VANUATU – publicat 18.02.2020

 1. Pasagerii care au fost în China (Republica Populară), Taipei chineze, Hong Kong (SAR China) sau Macau (SAR China) în ultimele 14 zile nu au voie să intre în Vanuatu.
 • Acest lucru nu se aplică rezidenților din Vanuatu care au tranzitat prin Hong Kong (SAR China) mai puțin de 8 ore fără a părăsi zona de tranzit internațional.
 1. Pasagerii trebuie să completeze un formular de declarare a sănătății pasagerilor de intrare înainte de îmbarcare.
 2. Pasageri care s-au aflat în China (Republica Populară), Taipei chineze, Hong Kong (SAR China) sau Macau (SAR China) începând cu 31 decembrie 2019, dar care au petrecut ultimele 14 zile în afara Chinei (Republica Populară), Taipei chinezești, Hong Kong (SAR China) sau Macau (SAR China) trebuie să furnizeze o copie a Formularului 1 de eliberare medicală, completat de un medic înregistrat care atestă că nu are nicio boală respiratorie.
 3. Pasagerii care prezintă simptome ale bolilor respiratorii (gripa, nasul alergat, febră, dureri de cap, dureri toracice sau dificultăți de respirație) trebuie să fie testați de către un medic înregistrat pentru anul 2019-nCoV și să furnizeze o copie a Formularului 2 de Clearance Medical completat de un medic înregistrat care atestă că a fost testat pentru 2019-nCoV la un laborator de trimitere numit 2019-nCoV de la OMS, și că testul a returnat un rezultat negativ pentru 2019-nCoV.

VIET NAM – publicat 29.02.2020

 1. Pasagerii care au fost sau au tranzitat prin China (Republica Populară) în ultimele 14 zile nu au voie să intre în Vietnam. Acest lucru nu se aplică pasagerilor care călătoresc în scopuri diplomatice sau oficiale.
 • Acest lucru nu se aplică resortisanților din Vietnam.
 • Acest lucru nu se aplică pasagerilor care locuiesc în Vietnam.
 1. Pasagerii care călătoresc în scopuri diplomatice sau oficiale vor fi supuși unui examen medical la frontieră înainte să li se permită să intre în Vietnam.
 2. Pasagerii care au fost sau au tranzitat prin Coreea (Republica) vor fi în carantină.
 3. Pasagerii care au fost sau au tranzitat prin Iran sau Italia în ultimele 14 zile vor fi în carantină timp de 14 zile.

Contact: Cristian Sas, expert pe politici publice de sanatate in cadrul Colegiului Pacientilor.