Premierul italian Giuseppe Conte extinde măsurile de carantină coronavirus, inclusiv interzicerea adunărilor publice, în întreaga țară

Primul ministru Giuseppe Conte a spus că oamenilor li se va permite să călătorească doar pentru urgențe de serviciu sau de familie.


El a spus că măsurile, care vor intra în vigoare marți, urmau să apere membrii cei mai fragili ai societății.


Numărul de decese coronavirus din Italia a sărit luni de la 97 la 463. Este cea mai grav afectată țară după China


Luni, într-o adresă televizată, domnul Conte a spus că cel mai bun lucru pentru cetățenii Italiei a fost să rămână acasă.


El a adăugat că toate evenimentele sportive – inclusiv meciurile de fotbal – au fost suspendate la nivel național.

Mesajul medicului ATI de la Spitalul Papa Giovanni XXIII din Bergamo, Christian Salaroli, publicat în dimineaţa de luni de către Corriere della sera venea ca un duş rece: „Trierea bolnavilor se face ca în vreme de război. Se decide în funcţie de vârstă şi de condiţiile de sănătate!” Obiectiv, medicul explică de ce nu mai pot fi trataţi corespunzător toţi pacienţii: fiindcă resursele nu o mai permit, adică vor primi de urgenţă îngrijiri aceia care au şanse de supravieţuire. Nu sunt suficiente aparate pentru ventilare mecanică, ceea ce înseamnă că unii vor ajunge să moară, deşi dreptul la îngrijire medicală le e garantat legal. Aceste alegeri dure, aproape inumane, imposibilitatea de a-i ajuta aşa cum trebuie pe toţi bolnavii pun o mare presiune pe cadrele medicale. „Am văzut plângând infirmieri cu treizeci de ani de experienţă. Voi nu înţelegeţi ce se întâmplă în spitale, de-asta am decis sa vă acord acest interviu”, adăuga medicul, nervos să vadă lumea care inundase locurile publice întregul week-end.