Klaus Iohannis le cere românilor să renunțe la deplasări și autoritațile să continue într-un ritm susținut campaniile de informare la nivel național

„Fac un apel ca românii să renunțe pentru o vreme la deplasările care nu sunt absolut necesare, mai ales în zone care în mod obișnuit sunt mai aglomerate. Noi, românii, avem o vorbă – Paza bună trece primejdia rea. Sunt cuvinte după care trebuie să ne ghidăm cu toții comportamentul în aceste zile”, a spus marți seara la Cotroceni președintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a făcut apel la capacitatea națiunii de a fi solidară. „Mai mult decât virusul ne pot face rău lipsa de responsabilitate și de grijă față de ceilalți, lipsa de încredere, panica și nerespectarea tuturor măsurilor impuse de autorități. La fel de nocive sunt în acest moment răfuielile politice și încercările unora de a câștiga capital electoral prin găsirea vinovaților de serviciu”, a mai spus președintele.

Cu toții suntem responsabili să ne informăm și să îi informăm pe cei apropiați de toate măsurile oficiale de prevenție și de restricțiile impuse. În aceste momente dificile, pericolul infectării cu COVID-19 este dublat de cel al dezinformării, a punctat președintele care a accentuat că trebuie să continue într-un ritm susținut campaniile de informare la nivel național.

Contact pe subiectul Covid-19: Cristian Sas, expert politici publice de sanatate in cadrul Colegiului Pacientilor: cristian.sas@colegiulpacientilor.org Mobil: 0722172300