Reţeaua Regina Maria prelucrează teste pentru depistarea noului coronavirus, la solicitarea statului

REGINA MARIA – Confirmăm că Laboratorul Central al Reţelei de sănătate, în colaborare cu autorităţile statului şi numai la solicitarea acestora, prelucrează înca de săptămâna trecută teste Real Time PCR pentru depistarea infecţiei cu coronavirus. Probele sunt procesate în Laboratorul Central în condiţii de maximă siguranţă, pe un flux separat, de către personal instruit special şi echipat corespunzător spun reprezentanţii Reţelei Regina Maria.

Synevo, o altă mare reţea de laboratoare şi centre de analize medicale, parte din grupul suedez Medicover, ar putea în câteva zile să prelucreze teste pentru a depista infecţiile cu coronavirus, după ce autorităţile au contactat prin PALMED mai mulţi operatori privaţi în legătură cu capacităţile lor de testare.

Purtam discuţii cu Ministerul Sănătăţii pentru a oferi suport de testare pentru coronavirus. Tehnic, este vorba de câteva zile aşteptăm să validăm metode de lucru. Organizatoric, depinde de câteva modificări legislative. Când va fi finalizată modalitatea de lucru între Ministerul Sănătăţii şi Synevo, la solicitarea lor, putem face teste a spus pentru ZF Laurenţiu Luca, şeful Synevo România.