Noutati

Fiecare angajat va primi 8700 LEI !

Fiecare angajat va primi 8700 LEI !

Proiectul de lege privind acordarea tichetelor de sănătate a fost adoptat de către Senat şi se află în prezent la Camera Deputaţilor.

 

 

Legea privind acordarea tichetelor de sănătate a fost iniţiată şi depusă în Senat de fostul deputat independent Gheorghe Udrişte şi este susţinută de asociaţia Colegiul Pacienţilor.

La fel că şi în cazul tichetelor de masă, tichetele de sănătate reprezintă bonuri valorice, care ar urmă să fie acordate de angajator, salariaţilor încadraţi cu contract individual de muncă, în limita a şase salarii minime brute pe ţară, garantate în plata, pentru fiecare salariat, în decursul unui an fiscal.

Proiectul de lege privind acordarea tichetelor de sănătate a fost, de curând, adoptat tacit de către Senat şi se află în prezent la Camera Deputaţilor, unde se aştepta rapoarte de la Comisia de sănătate şi familie şi Comisia pentru muncă şi protecţie socială şi avize de la Comisia pentru buget, finanţe şi bănci şi Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi.

Colegiul Pacienţilor susţine acest proiect că o soluţie de compromis în contextul plafoanelor insuficiente pentru laborator, imagistică şi absenţa completă a finanţării pe servicii stomatologice.

Un salariat ar putea beneficia anual, în baza unui contract individual de muncă, de tichete de sănătate în valoare de maximum 8.700 lei (contravaloarea a şase salarii minime brute pe ţară garantate în plata). Acestea vor putea fi folosite pentru tratamente şi investigaţii medicale, paraclinice şi imagistice, şedinţe de recuperare, dar şi pentru achiziţionarea medicamentelor pe baza reţetelor medicale.

Sumele corespunzătoare tichetelor de sănătate acordate de către angajator vor fi deductibile la calculul impozitului pe profit, respectiv la calculul impozitului pe venit, iar pentru salariat vor fi scutite de plata impozitelor pe venituri şi a impozitelor sociale aferente.

Introducerea tichetelor de sănătate ar urmă să asigure angajaţilor accesul la serviciile medicale de care au nevoie, în condiitile în care multe companii din România nu asigura salariaţilor servicii medicale lunare. Prin urmare, tichetele de sănătate vin în ajutorul angajatorului şi angajaţilor cu salarii mici şi medii, care au nevoie să acceseze tratamente medicale complexe, inclusiv servicii medicale de prevenţie, acestea din urmă contribuind la îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei, dar şi la reducerea cheluielilor suportate de stat pentru sănătate. Prin introducerea tichetelor de sănătate, salariaţii vor putea investi în propria sănătate.

„Considerăm tichetele de sănătate o soluţie bună la criză de plafon pentru analize de laborator şi servicii de imagistică sau lipsa completă a finanţării serviciilor stomatologice” a declarat dna. Angela Pernes, directorul executiv al asociaţiei Colegiul Pacienţilor

„Principalii beneficiari ai acestei acţiuni sunt angajaţii cu salarii mici care îşi neglijează problemele de sănătate din lipsa de resurse materiale, cost care oricum se întoarce în economie prin concedii medicale, spitalizări şi consum de medicamente ce poate fi evitat” a declarat dl Sas Cristian, preşedintele asociaţiei Colegiul Pacienţilor.

Reprezentantii Colegiului Dentistilor nu au avut timp sa ajunga la prima dezbatere despre sanatate orala de la comisia de sanatate din Parlament.

Ieri, 23 Martie 2017, am participat la o intalnire la Palatul Parlamentului a comisiei de sanatate din cadrul Camerei Deputatilor pe tema Sanatatea orala-Problema de sanatate publica prioritara.

Marele absent a fost Colegiul Dentistilor care are alte prioritati decat sanatatea orala a Romanilor si progresul stomatologiei in Romania. In acest moment alocarea CNAS pentru stomatologie reprezinta 0,03% din buget, adica nimic iar lor nici ca le pasa.

Evenimentul isi propusese sa stranga laolalta reprezentati ai: Ministerului Sanatatii, Comisiei de Sanatate din Parlament, CNAS, Colegiul Dentistilor, Colegiul Pacientilor, Autoritati locale, medici stomatologi.

Colegiul Pacientilor a propus ca solutie de crestere a finatarii inclusiv pentru stomatologie, introducerea tichetelor de sanatate.

Aceasta solutie ar reprezenta un compromis atat pentru problema plafoanelor pentru analize si investigatii de imagistica si a costurilor din spitale, cat si pentru lipsa completa de finatare pentru stomatologie. Pacientul va putea utiliza aceste tichete pentru nevoile lui acute, indiferent de tipul acestora.

Aceasta solutie nu pune o mare presiune pe bugetul de stat ele fiind platite de angajatori, cei drept reducand putin baza de impozitare a companiilor dar fiind o solutie mult mai ieftina decat alocarea acestor sume direct de la bugetul de stat.

In rezidentiat medicii in loc sa faca practica fac hartii. Nu exista nici o dovada reala ca au facut un numar minim de interventii, iar un numar mare, sustin ca nu sunt inavatati nimic!

In rezidentiat medicii rezidenti in loc sa faca practica fac hartii. Nu exista nici o dovada ca au facut un numar minim de interventii, iar un numar mare, sustin ca nu sunt inavatati nimic!
Este notoriu in lumea medicala ca in rezidentiat sprijini peretii prin spital sau cel mult faci hartogaria de pe sectie. Practic daca vrei sa inveti ceva, trebuie sa se intample un miracol, dar miracolele in sistemul de invatamant din sanatate rar se intampla gratis sau cu rugi fierbinti la sfantul prof! Se platesc cu bani, favoruri sau chiar in natura !!!!
Astfel multi medicii ajung specialisti dar ei nu stiu sa faca anumite investigatii sau interventii pentru care cica au fost pregatiti si asa noi pacientii devenim cobai si victime sigure. Colegiul Mediciilor ascunde aceasta problema din sistem prin opiniile emise cu ocazia situatiilor de malpraxis, care sunt mai tot timpul in favoarea medicului sau taraganate pana la sfantul asteapta.
Cerem pe aceasta cale Colegiului Medicilor sa nu mai inchida ochii la aceasta situatie de fapt si sa isi asume rolul pe care il are in sistem. Coruptia si incompetenta in sanatate omoara oameni !

Dupa 6 ani de facultate si 5 ani de rezidentiat medicul ginecolog nu a invatat sa faca colposcopie si ecografie si ii mai trebuie o competenta platita

Dupa 6 ani de facultate si 5 ani de rezidentiat medicul ginecolog nu a invatat sa faca colposcopie si ecografie si ii mai trebuie o competenta platita

In ginecologia moderna (nu e cazul Romaniei) utilizarea Colposcopului si a Ecografului, a devenit o practica uzuala.

Majoritatea colposcoapelor si a ecografelor din ziua de azi au softuri de interpretare a rezultatului automat, simplificand la maxim luarea unei decizii medicale.

Este inexplicabil de ce dupa aproape 11 ani de educatie medicala, un medic care devine specialist nu are dreptul sa folosesca un aparat care se utilizeaza foarte usor, in urma unor traininguri facute de catre producatorii acestor echipamente medicale.

Surse din randul medicilor vorbesc de anumite interese financiare in randul profesorilor care elibereaza aceste competente, acestia castigand sume imp

ortante de bani din aceasta activitate, ce blocheaza accesul marii mase a medicilor la aceste competente, care ar trebui sa vina ca rezultat natural al absolvirii rezidentiatului de ginecologie. Astfel marea majoritate a medicilor ginecologi din Romania nu folosesc astfel de aparate in diagnosticarea pacientilor, intarziind foarte mult momentul identificarii unor afectiuni care le pot pune in pericol viata. Rezultatul acestei politici paguboase atat pentru medicii cat si pentru pacienti duce la tratamente intarziate si mai scumpe.

Cum e posibil ca sa obtii aceasta competenta in aproximativ o luna si nu este posibil sa fie integrate in cei 5 ani de rezidentiat? Cu siguranta exista alte interese sau o lipsa de viziune grosolana ce pune in pericol viata pacientilor.

In secolul XXI  Facultatatile de Medicina din Romania (care se afla in UE de 10 ani) ar trebui sa educe medici a caror activitate sa se bazeze pe dovezi (investigatii prin cele mai noi tehnologii ) si nu pe impresii si fler.

Colegiul Pacientilor cere Colegiului Medicilor sa se implice in corectarea acestor aberatii ce afecteaza grav  serviciile de care beneficiaza pacientii. Medicul trebuie sa folosesca descoperirile stiintei din ultimele decenii in diagnosticarea si tratarea pacientilor.

Dupa 6 ani de facultate si 3 ani de rezidentiat medicul de familie nu a invatat sa folosesca EKG-ul sau ecograful si ii mai trebuie o competenta platita

Dupa 6 ani de facultate si 3 ani de rezidentiat medicul de familie nu a invatat sa folosesca EKG-ul sau ecograful si ii mai trebuie o competenta platita 

In medicina primara moderna (nu e cazul Romaniei) utilizarea EKG-ului sau ecografului a devenit o practica uzuala, mai mult in cazul EKG-ului, din ce in ce mai multe dispozitve de uz personal al pacientilor efectueaza fara probleme si cu o acuratete foarte mare aceste investigatii, mai multi producatori  de telefoane mobile integrand astfel de aplicatii in noile generatii de telefoane inteligente.

Majoritatea EKG-urilor si ecografelor din ziua de azi au softuri de interpretare a rezultatului automat, simplificand la maxim luarea unei decizii medicale.

Este inexplicabil de ce dupa aproape 9 ani de educatie medicala, un medic care devine specialist nu are dreptul sa folosesca un aparat care functioneaza aproape singur.

Surse din randul medicilor vorbesc de anumite interese financiare in randul profesorilor care elibereaza aceste competente, acestia castigand sume importante de bani din aceasta activitate, ce blocheaza accesul marii mase a medicilor la aceste competente care ar trebui sa vina ca rezultat natural al Facultatii de Medicina. Astfel marea majoritate a medicilor din Romania nu folosesc astfel de aparate in diagnosticarea pacientilor, intarziind foarte mult momentul identificarii unor afectiuni care le pot pune in pericol viata.

In secolul XXI  Facultatatile de Medicina din Romania (care se afla in UE de 10 ani) ar trebui sa educe medici a caror activitate sa se bazeze pe dovezi (investigatii prin cele mai noi tehnologii ) si nu pe impresii si fler.

Colegiul Pacientilor cere Colegiului Medicilor sa se implice in corectarea acestor aberatii ce afecteaza grav  serviciile de care beneficiaza pacientii medicilor de familie. Medicul de familie nu trebuie sa fie doar un scriptolog al unor trimiteri si retete si ar trebui sa folosesca descoperirile stiintei din ultimele decenii in diagnosticarea pacientilor.

 

 

Raport al activitatii de marketing online al Colegiului Pacientilor – componenta de promovare pe motoare de cautare

IMG_9903Raport al activitatii de marketing online al Colegiului Pacientilor – componenta de promovare pe motoare de cautare

In luna Februarie 2017 am continuat activitatea de promovare a campaniilor de inscriere, recrutare voluntari si coordonatori filiale pe motorul de cautare Google.

Principalii indicatori ai acestui proiect pe luna Februarie sunt:

318 691 afisari ale anunturilor
6 011 vizite generate pe situl http://www.colegiulpacientilor.org
9388 USD buget consumat

Angela Pernes – director executiv

MOMENTUL IN CARE ITI VINE RANDUL LA INVESTIGATII DECONTATE CAS

Plafonul la laborator si imagistica omoara pacientii cu zile si pune in pericol sanatatea publica!

De ani buni, in Romania poti beneficia de un antibiotic de ultima generatie decontat CAS, dar nu poti sa faci analiza care te ajuta sa vezi daca medicamenul este cel potrivit sau daca si-a facut efectul.

In contextul in care la nivel mondial se discuta despre pericolul cresterii rezistentei bacteriilor la antibiotice, aceasta abordare poate fi calificata ca o crima impotriva umanitatii.

Desi fara analize si investigatii necesitatea si eficacitatea tratamentelor este cel putin discutabila; desi consumul de analize si investigatii este o zecime din costul medicamentelor; desi se sustine sus si tare ca politica ministerului sanatatii prevede incurajarea si dezvoltarea ambulatoriului; desi CNAS vorbeste de medicina bazata pe dovezi; realitatea este ca e doar praf in ochi si iresponsabilitate grava din partea celor ce elaboreaza politica de sanatate publica si a corpului medical care ar trebui sa ia atitudine.

Plafonul la laborator si imagistica in majoritatea oraselor se termina in primele zile ale lunii si realitatea este ca multi pacienti ajung sa se interneze in baza unor atentii la spital pentru investigatii de ambulatoriu, alimentand coruptia din sistem.