Colegiul Pacientilor la ONG FEST Cluj-Napoca!

Cluj-Napoca, 1 iulie 2017.

Am fost prezenti la a  8-a ediție a celui mai mare eveniment în aer liber dedicat societății civile din România, ONGFest – Festivalul Național al Organizațiilor Neguvernamentale, care a avut loc sâmbătă, 1 iulie, la Cluj-Napoca, pe strada Potaissa. Peste 40 de organizații neguvernamentale din Transilvania și nu numai s-au întâlnit cu publicul larg organizând peste 50 activități, dezbateri, demonstrații, concerte sau ateliere.

Tema acestui an, Civic Break, invocă spiritul civic al fiecărui ONG şi cetățean și îi invită într-o aventură printre cauzele prezente în cadrul festivalului. Ca într-un city break, vizitatorii au iesit din rutina zilnică şi au avut ocazia să descopere cum au construit ONG-urile o Românie mai bună. Practic, cetățenii de toate vârstele au petrecut o zi întreagă alături de organizații, le-au  cunoscut mai bine și au aflat cum se pot implica pentru o societate mai bună, într-un cadru informal plăcut și prietenos. Clujul este a treia oprire a Civic Break-ului organizat de ONGFest, cu sprijinul Kaufland România. Caravana a fost deja în București și la Iași.

„Spider”-ul nostru cu mesaje informative a atras atentia atat a participantilor cat si a cetatenilor care au vizitat standul nostru. Pe parcursul intregii zile am perceput o dorinta a oamenilor de a contribui la o schimbare in sistemul de sanatate pentru a rezolva problemele intampinate de pacienti. Cativa zeci de membri noi s-au alaturat echipei noastre, au fost impresionati de activitatea noastra si care ne vor ajuta sa identificam ce probleme intampina pacientii din Cluj.

ONG Colegiul Pacientilor Cluj

Ziua, organizată ca o sărbătoare a societății civile, a inclus ateliere de tot felul pentru copii și adulți (jocuri, handmade din textile reciclate, pictură, face-painting, țesut și croșetat, consulări gratuite pentru animale de companie, realizare de semne de carte, gastronomie sănătoasă etc.), dar și dezbateri, tururi ghidate gratuite prin centrul vechi, teatru senzorial de tip labirint, spectacole comunitare și concerte. Pe strada Potaissa seara se va încheia într-un ritm energic de blues alături de trupa Straight From The Bottle. Programul complet al zilei este disponibil pe ongfest.ro. În plus, cei care doresc să ajungă la eveniment, o pot face gratuit, cu Uber, dacă introduc codul „ONGFest”.

ONGFest 2017 a fost organizat de către Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC), alături de partenerul său local, Fundația Civitas pentru Societatea Civilă, cu susținerea Programului de Cooperare Elvețiano-Român. Sponsorul principal al evenimentului este Kaufland România.

Daca doresti sa te implici in activitatile noastre si sa contribui la o sanatate mai buna, la o coruptie cat mai putina si la preventie pentru sananate, conteacteaza-ne la https://colegiulpacientilor.org/contact/  si inscrie-te gratuit la: https://colegiulpacientilor.org/inscrieri/