Termeni și condiții

Preambul: Prin accesul, navigarea si, in general, folosirea site-urilor colegiulpacientilor.org, numite in continuare si Site sau Site-uri, sunteti de acord cu Termenii si conditiile generale de folosire a acestuia.

1. Proprietatea intelectuala:

a. Intregul continut al acestui Site, indiferent de natura sa, este proprietatea exclusiva a Colegiului Pacientilor, numita in continuare si Colegiul, fiind protejat de legislatia privind protectia drepturilor de autor si a drepturilor conexe. Sub protectia legislatiei ce vizeaza drepturile de autor, marci, brevete si alte drepturi de proprietate intelectuala, intra si continutul transferat in bannere, diferitele forme de afisare a mesajelor ce au caracter informativ sau publicitar si se afla pe site, precum si materialele trimise de utilizatori, pentru a fi publicate pe site.

b. Orice comentariu trebuie sa respecte dreptul de proprietate intelectuala. Utilizatorii raspund personal pentru incalcarea legislatiei ce reglementeaza drepturile de autor si pe cele conexe. Exprimati-va opinia personala, iar pentru referirile la materiale care nu va apartin, indicati sursa, asigurati-va ca o faceti corect si, acolo unde este cazul, cu acceptul proprietarului de drept.

c. Denumirea „Colegiul Pacientilor”, logo-urile si simbolurile asociate ei, precum si combinatii ale acestora cu orice cuvant, simbol grafic sau sub orice alta forma, folosite in Site, sunt proprietatea exclusiva a colegiului. Acestea nu pot fi utilizate in nici un mod fara acordul prealabil si explicit, exprimat in scris, al Colegiului. Utilizarea abuziva a Site-ului, neautorizata in prealabil in scris de proprietarul acestui Site, este interzisa si cade sub incidenta normelor legale in vigoare, atragand raspunderea utilizatorului.

d. Informatiile si toate mesajele comunicate pe Site sau transmise prin intermediul Site-ului, nu pot fi considerate informatii confidentiale si, din momentul postarii pe site, devin proprietatea Colegiului.

e. Proprietarul Site-urilor isi rezerva dreptul de a intreprinde orice actiune considerata dezirabila sau necesara, in raport cu orice reprezinta continutul Site-ului.

2. Drepturile Utilizatorilor:

a. de acces, navigare si utilizare a acestui Site;

b. de a beneficia de informatiile postate pe Site;

c. de a-si exprima opiniile sub forma comentariilor ori de a cere informatii suplimentare prin intermediul datelor de contact mentionate in sectiunea Contact;

3. Obligatiile vizitatorilor/utilizatorilor:

a. sa utilizeze Site-ul doar in scopuri legale;

b. sa nu violeze masurile tehnnologice si de protectie ale Site-ului: sa nu initieze si desfasoare activitati precum cele de tip cracking, hacking ori alte activitati similare, de natura sa afecteze buna functionare a Site-ului, a serverului, securitatea informatiilor etc; sa nu introduca fie cod, fie secvente de cod cu caracter de virusi sau malware care ar putea pune in pericol securitatea datelor, a Site-ului etc.;

c. sa nu stocheze, copieze, multiplice, distribuie, arhiveze, pastreze – indiferent de forma sau mijloc – orice fel de material si informatie de pe Site, orice este legat de continutul acestuia;

d. sa nu posteze pe Site mesaje/materiale cu caracter ilegal, discriminator, abuziv, hartuitor, amenintator, vulgar, obscen, rasist, profanator, ofensator sau defaimator pentru persoane/organizatii, vatamator in orice privinta, de natura sa induca un comportament ilegal sau in contradictie cu scopurile declarate ale acestui site;

e. sa nu posteze mesaje publicitare (aceasta clauza vizeaza si publicitatea in semnatura). Pentru postarea unui mesaj publicitar, contactati in prealabil proprietarului/administratorii Site-ului. Este exclusa de la regula de fata postarea de link-uri catre pagini care contin link-uri/reclame ale Site-ului. In aceasta privinti, ne rezervam dreptul de a refuza anumite site-uri, dupa considerente proprii;

f. spam-ul este interzis si va fi sanctionat conform mentiunilor de la punctul 6;

g. sa nu posteze comentarii care pot fi incadrate ca mesaje comerciale nesolicitate sau care contin recomandari, explicite sau implicite, la vanzarea sau cumpararea unui anumit produs sau serviciu;

h. sa nu divulge informatii confidentiale;

i. sa nu publice mesaje care pot aduce vatamare imaginii, pretului sau valorii de piata a unui produs/serviciu/brand/organizatii sau pot afecta imaginea publica a unei persoane;

j. sa nu colecteze informatii indentificabile personal de la utilizatorii Site-ului.

4. Reguli de continut si forma pentru comentariile postate:

a. Comunicarea pe site se realizeaza in limba romana. Dorim ca si raspunsurile/comentariile sa fie formulate in aceeasi limba, corect din punct de vedere lexical, gramatical si argumentativ.

b. Inainte de a posta, aveti in vedere: sa nu scrieti cu prescurtari folosite in mediul virtual pe diferite canale de chat sau in termeni de argou, sa nu va abateti de la subiect, sa nu scrieti doar cu majuscule sau cu fonturi de culori ilizibile.

c. Orice comentariu va viza doar mesajul si nu persoana. Dezacordul va fi exprimat in termeni clari, politicosi, cu un limbaj coerent si decent. Mesajele care exprima atitudini critice trebuie sa fie formulate astfel incat sa respecte regulile unei polemici civilizate.

5. Responsabilitati:

a. Responsabilitatea juridica pentru comentariile postate apartine, in totalitate, utilizatorilor.

b. Proprietarul si administratorii Site-ului nu isi asuma responsabilitatea pentru:

i. forma si continutul comentariilor postate pe site de utilizatori;

ii. oricare din regulile incalcate de utilizatorii acestui site;

iii. daunele, de orice fel ar fi acestea, care pot aparea prin utilizarea Site-ului si a serviciilor oferite prin intermediul acestuia sau din cauza imposibilitatii utilizarii acestora;

iv. intreruperea functionarii site/ului sau a serverelor;

v. riscurile inerente, care pot sa apara prin utilizarea Site-lui si a internetului, in general – virusi, diferite elemente sau actiuni ce pot provoca daune, violarea securitatii informatiilor s.a.m.d.;

vi. pierderile de informatii cauzate de bug-uri sau erori ale softului cu care este conceput si gazduit Site-ul;

vii. bresele de securitate care pot exista in serverele companiei de hosting care gazduieste Site-ul;

viii. corectitudinea si actualitatea informatiilor;

ix. continutul furnizat de terte persoane, indiferent de caracterul acestuia;

x. continutul sau informatiile care apar pe site-urile catre care Site-ul are link-uri sau care beneficiaza de reclame pe Site sau care au link-uri catre Site ori contin reclame/mesaje de promovare ale acestuia.

xi. Colegiul/Site-ul nu isi asuma responsabilitatea pentru imposibilitatea de a se conforma obligatiilor prevazute in aceste conditii, ca rezultat al oricarei cauze aflate in afara controlului sau, incluzand dar nelimitandu-se la evenimente de forta majora sau activitatea unei terte persoane

c. Continutul Site-ului (inclusiv comentariile postate) poate fi modificat, sters, mutat de proprietar sau de persoanele autorizate, fara nicio instiintare, pe baza considerentelor proprietarului acestui site sau ale persoanelor autorizate de acesta.

d. Proprietarul Site-ului nu poate fi responsabilizat pentru modificarea, suspendarea sau intreruperea serviciilor disponibile prin intermediul Site-ului.

e. Continutul Site-ului reprezinta opiniile celor care posteaza materiale si comentarii. Acestea pot fi subiective si nu pot fi utilizate sau citate ca surse de autoritate sau competenta in vreun anume domeniu, iar aplicarea lor, in mod normativ, la propria viata, reprezinta decizia si responsabilitatea vizitatorilor/utilizatorilor.

f. Pentru a crea legaturi cu acest site, postand link/banner catre/pentru Site sau postand link/banner pe Site pentru alte site-uri, puteti sa va adresati in scris Colegiului si sa solicitati acest lucru. Acceptul va fi dat prin email, fax sau pe suport de hartie la adresa indicata. Pentru situatiile in care putem fi legati cu site-uri neafiliate, ne declinam orice responsabilitate, ca si pentru situatiile in care pe Site pot aparea astfel de legaturi postate fara acceptul scris al proprietarului Site-ului.

g. Site-ul nu poate fi acuzat pentru niciun fel de daune determinate de continutul Site-ului sau accesarea/utilizarea acestuia, in niciun fel de conditii.

6. Sanctiuni:

a. Incalcarea regulilor prezentate, de catre vizitatori/utilizatori, duce la re-editarea sau stergerea unor mesaje, avertisment sau/si blocarea accesului pentru o perioada determinata sau nedeterminata.

b. Pentru incalcari ale regulilor de utilizare care nu vor putea fi rezolvate pe alte cai, ne rezervam dreptul de a apela la organizatiile in drept.

7.Divulgarea datelor personale către terți

a. Prin utilizarea acestui site și a serviciilor noastre, sunteți de acord cu faptul că putem trimite sau împărtăși anumite date de contact ale dvs. cu terți, în conformitate cu Regulamentul General privind Protecția Datelor (GDPR).

b. Scopul principal al acestei divulgări este de a facilita colaborările noastre și de a vă oferi oportunități relevante de implicare sau beneficii legate de produsele sau serviciile noastre.

c. Datele de contact care pot fi partajate includ, dar nu se limitează la, nume, adresă de e-mail, număr de telefon, sau alte informații necesare pentru a facilita comunicarea și interacțiunile, inclusiv si nu limitat la comunicarea de marketing din partea CP cat si a partenerilor sai.

d. În procesul de partajare a acestor date, ne angajăm să respectăm toate prevederile GDPR și să luăm măsurile necesare pentru a proteja confidențialitatea și securitatea datelor dvs. personale.

e. Prin furnizarea datelor de contact sau continuarea utilizării serviciilor noastre, sunteți de acord expres cu divulgarea acestor date către terții interesați, în conformitate cu scopurile și specificul colaborării noastre.

f. Vă asigurăm că nu vom vinde sau distribui datele dvs. personale către terți în alte scopuri decât cele specificate în acești termeni și condiții.

g. Puteți solicita în orice moment detalii suplimentare privind modul în care datele dvs. personale sunt utilizate sau partajate. De asemenea, aveți dreptul de a vă retrage consimțământul pentru divulgarea acestor date prin intermediul serviciilor noastre.

8. Dispozitii finale:

Termenii si conditiile acestui Site pot fi modificate oricand, fara o informare prealabila sau ulterioara, si intra in vigoare din momentul postarii lor pe Site. De aceea, va rugam sa le recititi periodic, dar mai ales daca exista un anunt pe pagina principala, in acest sens.



Share pe: