Colegiul Pacientilor a depus proiectul Medsens in competitia organizata de programul de granturi “Raiffeisen Comunități”

Planul proiectului

1. Nevoia identificată: Desi in formarea unui medic se investesc minim 8 ani de educatie universitara, iar medicina este o profesie liberala, acestia nu beneficiaza de nici o ora de pregatire in :

a)Administrarea cabinetului/praxisului,

b)client service si

c)educatie finaciara.

Drept urmare, multi medicii nu percep pacientul ca fiind un client care prin taxele platite la stat sau prin plata directa a serviciilor le asigura venitul si au in multe cazuri o atitudine necorespunzatoare si neadaptata secolului in care traim, ce duce la o calitate slaba a serviciului oferit, venituri scazute pentru medic si un interes scazut al acestuia de a ramane in tara. In tot acest context cel mai afectat este pacientul.

2. Scopul proiectului: Expunerea viitorilor si tinerilor medicii, a medicilor ce lucreaza in sistem CNAS la notiunea de client, client service si administrare praxis, prin transferul de know-how de la manageri cu experienta din mediul privat, cu scopul de a creste calitatea serviciilor medicale din sistemul public si cresterea spiritului antreprenorial al medicilor cu scopul de a-i convinge ca pot avea un viitor prosper in tara lor.

3. Obiectivele proiectului:

Organizarea a sase (6) seminarii de training in principalele orase din tara Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi, Constanta, Oradea in perioada OCT 2017 – FEB 2018

Participarea la seminarii a 600 studenti la medicina si/sau medici tineri sau din sistemul public / decontat CNAS.

4. Grupul ţintă vizat

Studentii la medicina/rezidenti, medici de familie, medicii specialisti in contract CAS sau din spitale publice. In Romania mai sunt aproximativ 24 000 medici, din care 13 000 medici de familie si 11 000 medici specialisti; dintre acestia, aproximativ 300 aleg sa emigreze in fiecare luna. Peste 70% dintre absolventii de medicina parasesc tara imediat dupa terminarea facultatii pentru ca nu considera ca au un viitor aici.

5. Activităţile şi calendarul proiectului

Cristian Sas (Bucuresti) – reprezentant legal, presedinte asociatie/formator. Va superviza si cotrola buna desfasurare a proiectului in parametri asumati. Va fi unul dintre formatori.

Angela Pernes (Oradea) – director executiv al asociatiei/responsabil de operatiuni/formator. Va asigura implicarea structurilor Colegiului Pacientilor din teritoriu in sustinerea proiectului si coordonarea lor. Va fi unul dintre formatori.

Rodica Stan (Bucuresti ) – responsabil de marketing si comunicare, va asigura si coordona componenta de comunicare/promovare a evenimentelor, dezvoltarea materialelor printate,

Dragos Diculescu (Bucuresti)- vice-presedinte / va fi unul dintre formatori

Dr. Iarie Baila – sucursala Cluj / va fi unul dintre formatori

Dr. Petre Diculescu – sucursala Constanta/ va fi unul dintre formatori

Rosemary Zlota – sucursala Bucuresti S5/va fi unul dintre formatori

Dr. Adrian Badescu – sucursala Timisoara / va fi unul dintre formatoriMarilena

Nicolae – manager proiect angajat full-time pe durata proiectului 5 luni, principalele atributii fiind de a asigura servicii de organizare specifice proiectului, comunicare operationala cu furnizorii si voluntarii implicati in proiect, gestionarea listelor de inscriere, confirmarea inscrierilor, pregatirea materialelor, rezervari.

Membri ai asociatiei din orasele : Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi, Constanta, Oradea care vor spirjini punctual organizarea evenimentelor (inregistrare/hosting/distribuire materiale/suport technic).

Parteneriate locale (pentru proiect):

Universitatile de medicina pentru mobilizarea studentilor cu scopul de a participa la seminarii

Colegiul Medicilor pentru oferirea de puncte de educatie continua pentru medicii participanti

Consiliul de Mediere va contribui cu formatori pe medierea situatiilor confictuale cu pacientii. Vor fi implicate sucursalele/filialele acestor institutii din orasele Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi, Constanta, Oradea.

Colaborare cu voluntari (pentru proiect)

Proiectul va utiliza 30 voluntari la nivel local ( contributie din scursalele Colegiului Pacientilor ) pentru a sprijini desfasurarea operationala a seminariilor cu un volum total de ore lucrate estimat la 300 ore de weekend ( evenimentele vor fi organizate in weekenduri pentru a putea participa medicii).

Vom avea 12 voluntari – manageri cu experienta la nivel de top management in institutii medicale private ( Antreprenor, CEO, Director Medical, Operatiuni, Marketing, Comercial) care vor fi formatori in cadrul conferintelor cu un numar estimat de 96 ore de weekend – costul a fost prins in buget ca aport al asociatiei.

 

Colegiul Pacientilor este o asociatie de pacienti implicata in protectia pacientilor prin monitorizarea cadrului legislativ ce reglementeaza accesul, accesibilitatea si furnizarea de servicii medicale, medicamente si dispozitive medicale.