Există un tratament?

Nu – dar există semne de progres. Medicii thailandezi spun că au tratat cu succes doi pacienți cu o combinație de medicamente antivirale.

Care sunt simptomele?

Simptomele coronavirusului pot părea gripa – febră, tuse, probleme cu respirația. Dacă prezentați aceste simptome și ați mers recent în China sau ați fost în contact cu cineva care a vizitat, experții recomandă să mergeți la medic.

Cum se răspândește virusul?

Se crede că virusul se răspândește de la o persoană la alta prin picăturile respiratorii emise prin tuse sau strănut. Există, de asemenea, posibilitatea ca virusul să existe și să se răspândească prin materii fecale contaminate. În prezent, nu există dovezi că virusul este transmis în aer – adică nu circulă într-o încăpere mare.

Cine este expus riscului de infecție?

Persoanele de toate vârstele pot fi infectate cu virusul, dar persoanele în vârstă și cele cu condiții medicale preexistente sunt deosebit de vulnerabile la complicații severe.

Cum mă pot proteja?

Ia aceleași măsuri de precauție pe care le-ai face în timpul sezonului gripal. Spălați-vă des pe mâini cu apă și săpun, acoperiți-vă nasul și gura atunci când strângeți sau tușiți, evitați contactul strâns cu oamenii sau adunările mari și purtați o mască pentru față.

Este sigur să călătorești?

Companiile aeriene au suspendat zborurile și mii de cetățeni străini din orașul chinez Wuhan au fost evacuați înapoi în țările lor de origine. Multe țări, inclusiv SUA, au sfătuit cetatenii să nu călătorească în China.