Legea NU SE APLICA IN ACEST MOMENT pt ca nu avem norme de aplicare. Este posibil sa le primim pana maine, dar nu avem alte informatii. De ex. nu stim cate zile libere isi pot lua parintii pe perioada supravegherii sau daca se aplica si in perioada de vacanta.

De notat, ca este obligatoriu ca varsta copilului sa fie pana in 12 ani, deci, daca copilul implineste 12 ani pe parcursul concediului, parintele trebuie sa se intoarca la munca din concediul de supraveghere.

Important punctul 3 de mai jos, in sanatate, fiind sector strategic, se poate lua DOAR cu acordul angajatorului.

Incepand din data de 17.03.2020 (probabil) puteti beneficia de zile libere platite pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ unde aceștia sunt înscriși, ca urmare a decretarii “Starii de Urgenta” pentru epidemia de COVID 19.

Zilele libere se acorda daca indepliniti cumulativ urmatoarele conditii:

– aveti copii cu vârsta de până la 12 ani, înscriși în cadrul unei unități de învățământ sau  copii cu dizabilități cu vârstă de până la 18 ani, înscriși în cadrul unei unități de învățământ;

– locul de muncă nu va permite munca la domiciliu sau telemunca;

– ”Prevederile se aplică angajaţilor din unităţile sistemului energetic naţional, din unităţile operative de la sectoarele nucleare , din unităţile cu foc continuu, din unităţile sanitare şi de asistenţă socială, de telecomunicaţii, ale radioului şi televiziunii publice, din transporturile pe căile ferate, din unităţile care asigură transportul în comun şi salubritatea localităţilor, precum şi aprovizionarea populaţiei cu gaze, energie electrică, căldură şi apă, doar cu acordul angajatorului”

Pentru a beneficia de zilele libere platite pentru supravegherea copiilor trebuie sa completati formularul de concediu, in spatiul bifat cu galben si sa obtineti aprobarea managerului direct.

Impreuna cu cererea de concediu trebuie sa trimiteti catre Departamentul de Resurse Umane, in original sau prin email, declaratia sotului/sotiei ca NU si-a luat acelasi timp de concediu In perioada respectiva.

Indemnizația pentru fiecare zi liberă este în cuantum de 75% din salariul corespunzător unei zile lucrătoare, dar nu mai mult de corespondentul pe zi a 75% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat, adica, in net, de 185 lei/zi.

In aceasta perioada NU veti beneficia de tichete de masa.