Colegiul Pacientilor invita persoanele interesate in data de 17 Ianuarie 2019, la ora 15, Hotel Continental, unde va avea loc un work shop cu tema: Formularea si promovarea de alternative la politicile de sanatate publica initiate de Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

In cadrul unor evenimente anterioare tinute in orasele Timisoara, Cluj si Bucuresti am identificat o multime de probleme sistemice ce afecteaza cetatenii in accesarea serviciilor medicale publice, probleme la care avem si propunerile aferente de imbunatatire a cadrului legistativ cu scopul rezolvarii acestora.

Spre exemplu: situatia injusta a plafoanelor pentru analize de laborator care lasa un numar mare de pacienti fara analizele necesare, absenta medicilor specialisti in contract cu Casa de Asigurari de Sanatate- fapt ce forteaza pacientii sa mearga in spitale sau sa plateasca din buzunar aceste servicii in privat, servicii si conditii de spitalizare precare datorate subfinantarii spitalelor.

Invitam pe toti cei care va doriti schimbarea – membrii ai asociatiilor civile, organizatii de pacienti, angajati din sistemul medical, sindicalisti, politicieni, organizatii si companii care lucreaza pentru binele pacientului din Romania, sa participati activ la acest eveniment unde puteti sa completati lista de propuneri dar si sa votati cele mai importante trei schimbari in legislatia sanatatii pentru urmatorii ani.

In 17 Ianuarie va chemam sa votati prioritatile in sanatate, pentru ca politicienii si factorii de decizie sa constientizeze la ce au de lucrat in urmatoarea perioada si ce este de schimbat in contractul cadru al C.N.A.S.

Expertii Colegiului Pacientilor din acest proiect vor aduce la acest work-shop propunerile lor privind politicile publice din sanatate si impreuna cu participantii din sectoarele spitalizare, ambulatoriu si investigatii paraclinice – vor identifica cele mai adecvate propuneri urmand ca prin reflectie si consultatie sa se voteze cele mai viabile dintre acestea, cele care pot conduce la o adevarata schimbare in sanatate si care vor face parte din modificarile, pe care Colegiul Pacientilor impreuna cu acei dintre jucatorii din sanatate care se vor implica, le pot aduce in urmatorii doi ani in sanatatea din Romania.

Asa cum declara Presedintele Colegiului Pacientilor Timis, Dl. Dorin Rata – “Prin toate activitatile propuse si rezultatele urmarite, dorim sa identificam principalele probleme din sistemul medical referitoare la calitatea, accesul si sustenabilitatea serviciilor medicale si impreuna sa gasim solutiile cele mai bune pentru un sistem de sanatate eficient si functional.”