Suntem o asociație de pacienți, organizație nonguvernamentală ( ONG ) cu reprezentativitate națională născută din dorința de a pune interesele oamenilor pe primul loc atunci când vine vorba de sănătatea umană.

Suntem un grup de cetațeni reprezentativ la nivel național cu o crestere rapidă care au hotarat să nu mai lase la voia intamplării modul in care sunt tratați, modul in care sunt cheltuiti banii platiți de noi pentru sănatate si nu in ultimul rand ce primim pentru banii pe care ii platim.

Membrii noștri sunt cetățeni de toate vârstele, din toate clasele sociale, de la sat si oraș, cu educație și fară uniți de dorința de a obține pentru noi și familiile noastre servicii medicale de calitate, un tratament egal si nediscriminatoriu atunci când vine vorba de săntate.

Misiunea noastră este crearea unui sistem medical care să ofere acces nediscriminatoriu și egal la servicii medicale tuturor oamenilor, sănătatea fiind unul din drepturile fundamentale umane.

Colegiul Pacienților – asociație de pacienți

5 gânduri despre „Cine suntem

 1. Buna ziua,
  Concluzia la care am ajuns este ca aceste carduri de sanatate ne complica foarte mult viata si ne consuma mult timp din cauza nefunctionalitatii sistemului.
  De exemplu: luni ( 23.05 2016 ) am fost la medicul de familie (si nu de placere) si nu am putut beneficia de reteta (trebuie sa iau un anume medicament, permanent) deoarece „sistemul este blocat”.
  Am revenit a doua zi 24.05. 2016, alt timp pierdut , invoire fara plata de la serviciu) si am putut intra in posesia retetei (am avut noroc: a functionat” sistemul” ).
  In aceeasi zi, dupa terminarea serviciului am fost la farmacie ca sa-mi ridic medicamentul, cu reteta si cu cardul de sanatate.
  Am avut ghinion: intre timp „s-a blocat sistemul” si „ca sa puteti ridica medicamentul va trebuie o persoana autorizata”, asta dupa ce am statla rand o ora si jumatate: totul „merge asa greu ca asa functioneaza calculatoarele din sistem”.
  Urmatoarea zi (25.05.2016) am fost la laborator pentru recoltarea analizelor, pentru care aveam trimitere de la medicul de familie: iar a fost cu ghinion pentru ca „s-au terminat fondurile”.
  Ce inseamna aceasta bataie de joc pe banii nostri?
  Chiar nimeni, in tara aceasta, nu mai are responsabilitati pe care sa si le si asume?
  De ce trebuie sa fim supusi la atatea sicane NUMAI PENTRU CA SUNTEM BENEFICIARII UNUI CARD DE SANATATE INTR-UN SISTEM DEFECTUOS ???

  Unul dintre contribuabilii la acest sistem bolnav,
  Gabriela Barbu – membru ala Colegiului Pacientilor

  1. Buna ziua,

   Aveti dreptate functionarea defectuasa a sistemului creaza multe neplaceri atat pacientilor cat si mediciilor care nu sunt platiti pentru serviciile pe care sistemul nu le valideaza. Sistmul in sine ca si concept este in schim foarte bun pentru ca permite monitorizarea in timp real al utilizarii serviciilor medicale, medicamentelor dar si evolutia patologiei cea ce permite luarea unor decizii vitale mult mai repede. In opinia noastra solutia nu este renuntarea la card si sistem ci punerea lui la punct cat mai repede precum si implementarea unor proceduri de „avarie” simplificate care sa nu puna pe drumuri pacientul sau sa genereze pierderi materiale medicului cand sistemul cade.

 2. Buna ziua,
  Apreciez mult initiativa dumneavoastra si va sustin in acest demers. Sunt convinsa ca intentiile sunt unele dintre cele mai bune. Doar ca, fara nici o ofensa, trebuie sa lucrati putin la credibilitate. Aveti un site dragut doar ca din graba s-au strecurat cateva greseli de scriere: „Inbunatatirea legistatiei” in loc de imbunatatirea; inscrieriea/inscrierea; cea ce/ceia ce, etc. ( Sugestie: titlurile articolelor scrise in intregime cu litere mari, sunt agresive, tipatoare, obositoare. Nu este indicat folosirea literelor mari in titlu. Si este pacat, continutul este interesant si folositor). Nu sunt carcotasa, dar pentru ca salut cu interes ceia ce v-ati propus odata cu aceasta initiativa, consider ca mica mea atentionare va poate fi de folos, mai mult, ajuta la credibilitate.

  Cu respect si mult succes, Cristina.

 3. Intrebare : Vizitele la medicul de familie sunt gratuite ? Toate ,sau doar un anumit numar pe luna sau am ? De asemenea doresc sa stiu daca o trimitere la un specialist este valabila numai o data sau de mai multe ori , consecutiv. Ma intereseaza care lege reglementeaza asta. Multumesc pt. atentie, Bologa Gh.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.