Scanarea de tip PET/CT este folosită pentru diagnosticarea, localizarea precoce, stadializarea şi evaluarea eficienţei conduitei terapeutice în afecţiunile neurologice, de tipul Alzheimer, Parkinson si epilepsie.

imagistica pacienta

În multe afecţiuni PET/CT poate detecta schimbări morfologice cu 6 pâna la 12 luni înainte ca acestea să poată fi detectate la nivel anatomic prin investigaţii tradiţionale (Rezonanţă Magnetică Nucleară sau Tomografie Computerizată). Literatura ştiinţifică arată că investigaţia PET/CT poate duce la schimbări semnificative în schema de tratament în circa 40% din cazuri.

O scanare PET/CT poate arata mofidicarile biologice ale creierului care pot fi provocate de Alzheimer, înaintea oricarui alt tip de analiza.

Boala Alzheimer poate fi identificata cu câtiva ani înainte ca simptomele sa se declanseze. Detectia precoce si confirmarea bolii Alzheimer permite:

  • terapia medicamentoasa precoce, pentru a încetini pierderea capacitatii pacientului de a functiona;
  • planificarea viitorului înainte de pierderea capacitatii intelectuale;
  • diagnosticarea precisa si sigura a altor procese de dementa, depresii cronice si îmbatrânire normala;
  • ajutor în descoperirea si dezvoltarea de noi terapii;
  • speranta.

Detectia timpurie

Scanarea PET/CT este o analiza care poate diagnostica boala Alzheimer suficient de devreme pentru a folosi tratamentele medicamentoase, a linisti pacientii care se tem ca au boala dar în fapt nu o au, sau pentru a adopta tratamentul potrivit bolii descoperite.

Citiți și:

Secțiune realizată cu sprijinul Affidea_logos_RGB_5