Cancerul cervical și virusul papiloma uman

hpv medic poza 1

Cancerul cervical: Un aspect actualizat asupra cercetărilor privind infecția cu HPV

Cancerul cervical este considerat a patra cea mai comună formă de cancer și are a patra cea mai mare rată de mortalitate din toate formele de cancer la persoanele de gen feminin. Este deosebit de important de subliniat faptul că acest tip de cancer poate fi prevenit cu o simplă testare de rutină. Cu toate acestea, cele mai multe cazuri sunt diagnosticate la populațiile care nu au acces adecvat la îngrijirea preventivă de sănătate.

Aproape toate cazurile de cancer cervical sunt legate de infecția cu virusul papiloma uman (HPV). În ciuda eforturilor de testare a HPV și vaccinării profilactice împotriva HPV, incidența globală a cancerului cervical rămâne ridicată. În prezent, se fac progrese în ceea ce privește dezvoltarea vaccinurilor terapeutice împotriva HPV care stimulează imunitatea celulară în loc de anticorpii neutralizanți.

Această Colectare salută cercetările originale privind cancerul cervical și infecția cu HPV, inclusiv epidemiologia, diagnosticul, tratamentul și prevenția acestora.


Read more about:

#CAMPANIE HPV 2024