Chirurgie orala

Chirurgia orala se ocupa cu diagnosticul si tratamentul afectiunilor gurii, dintiilor, gingiilor, maxilarului si mandibulei sub aspect functional si estetic.

Chirurgia orala-dentara include si diverse interventii necesare in pregatirea terenului favorabil unor refaceri protetice ulterioare sau insertiei implanturilor.

Cu ajutorul medicului specialist, se pot rezolva probleme complicate: chisturi maxilare, molarii de minte inclusi sau semiinclusi, caninii inclusi, extractii dentare dificile, abcese periosoase cu punct de plecare dentar, tratament chirurgical protetic, tumori benigne, chirurgia parodontala, augumentari osoase, sinus lift.

Cele mai cunoscute tratamente ce tin de chirurgia orala sunt extractiile molarilor de minte inclusi sau semiinclusi.

O masea de minte poate fi extrasa chiar daca nu este afectata de carie, pentru ca, in cazurile unde nu exista spatiu suficient pe arcada, noua masea va exercita presiuni ce determina modificari de pozitie ale dintilor deja existenti.

Extractia molarului de minte se va face cu anestezie locala, fie prin excizia mucoasei care il acopera, ii permite sa creasca, fie prin extractie mecanica.

Realizata la timp, extractia molarului de minte previne infectiile, durerile la presiune si aparitia chisturilor. Ulterior extractiei se va simti un disconfort local cateva zile. Se recomanda aplicarea de comprese reci, cate 20 de minute la fiecare ora si antibiotice timp de cinci zile, dar si antiinflamatoare.

Aceasta sectiune a fost realizata cu sprijinul Logo nou Dr Leahu mare