Când te-ai ridicat ultima oară de pe scaun astăzi? Sau cand ţi-ai corectat poziţia corpului?

La aceste întrebări au fost provocaţi să raspundă angajaţii Finanţelor Publice din Caraş-Severin în cadrul unui workshop organizat de Colegiul Pacienţilor, în colaborare cu sindicatul Fintim şi Kynesys Timişoara. Este foarte important să facem mişcare chiar şi atunci când suntem la birou, atrage atenţia Daiana Cornea, preşedintele Colegiului Pacientilor din Caraş-Severin.

„De data aceasta am făcut front comun cu cei de la Fintim şi am adus o firmă din Timişoara care să le dea câteva sfaturi celor care îşi petrec ore bune la birou, fără să se ridice de pe scaun. În societatea modernă în care trăim suntem nevoiţi să stăm multe ore în faţa unui calculator, astfel că aceste recomadări ne sunt mai mult decât necesare pentru îmbunătăţirea posturii şi pentru a ne menţine sănătate în parametri normali”, ne-a declarat Daiana Cornea.

Dacă ar vorbi, spatele tău ar striga de durere. Ţi-ar spune să te ridici şi să te întinzi, măcar pentru câteva secunde”, susţine fiziokinetoterapeutul Călin Abrudean, cel care a venit cu recomandări de nutriţie, hidratare, mişcare şi somn, pentru sănătate şi echilibru pe termen lung.

Aceste sfaturi au fost primite cu interes de angajaţii Finanţelor Publice din Caraş-Severin care recunosc că stau ore bune pe scaun fără să facă mişcare. Din păcate, 70 la suta dintre angajaţii care îşi desfăşoara activitatea într-un birou acuză dureri de spate şi alte probleme de sănătate.

Workshopul “Ergonomie Postură Performanţă”, constituie un parteneriat pe termen lung pentru sănătatea angajaţilor. Acesta este un program pus deja în practică de angajaţii DeutscheTelekom, Nokia, Continental, Valeo, Hella, Deutsche Bank, Helpline, Toluna sau Zentiva iar sesiunile de consultanţă şi educaţie au “îndreptat” şi calitatea vieţii angajaţilor şi pacienţilor, nu doar postura lor.