CONFERINȚA FISCOMED, 2023 (UVT „Victor Babeș” Timișoara, Aula Magna)

Conferința FiscoMed 2023 a fost organizată de catre Colegiul Pacientilor in parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie din Timisoara si Consiliul Judetean Timis, cu suportul ANAF, a Colegiului Medicilor, a Colegiului Medicilor Dentiști, ITM Timis, ADR-Vest si alte importante organizații din Timișoara.

Prin organizarea acestui simpozion -FiscoMed, dorim sa venim in sprijinul medicilor si sa le oferim informatii despre modul in care își pot gestiona activitatea profesională, cum se pot raporta eficient la mecanismele economice actuale, precum si prezentarea unor oportunități de finanțare din fonduri europene. 

Temele abordate in cadrul simpozionului au fost:

  1. Modalitati de optimizare a activitatii cabinetelor medicale
  2. Clarificari legate de raporturile de munca in cadrul cabinetelor medicale ( informatii referitoare la timpul de munca, modalitati de angajare, salariati sau colaboratori)
  3. Informatii fiscale actualizate si prezentate pe intelesul tuturor
  4. Aspecte si interpretari neclare in legatura cu autorizarea cabinetelor medicalesi limitele in care medicii isi pot exercita profesia
  5. Oportunitati de finantare din fonduri europene pentru medici

Evenimentul a avut un impact pozitiv asupra comunitatii medicale din Timisoara. Peste 250 de medici au participat la FISCOMED, editia a IV, singurul eveniment din tara dedicat fiscalitatii din domeniul medical.