Cum vaccinul HPV poate preveni cancer

vacin hpv 2024

Infectia HPV reprezintă una dintre  cele mai comună infecții cu transmitere sexuală, având capacitatea de a infecta atât bărbații, cât și femeile. În cele mai multe cazuri, sistemul imunitar elimină virusul în termen de doi ani. Cu toate acestea, în unele situații, corpul nu poate scăpa de infecție. În cazul infecțiilor care cauzează cancer, aceasta poate persista și poate transforma celulele normale în celule anormale, care ulterior pot deveni canceroase.


Cancerul cauzat de infecția HPV a devenit foarte puțin probabil, în mare parte datorită eforturilor medicilor de îmbunătățire a testelor de screening și de adoptare a vaccinului. O creștere a ratei de adoptare a vaccinului poate aduce beneficii în reducerea riscului de cancer, îmbunătățirea sănătății sexuale și a stării generale de bine, și o calitate de viață mai bună pentru pacienți și comunități.


Promovarea vaccinării HPV: Rolul furnizorilor de servicii medicale și a liderilor administrativi


Liderii administrativi și medicii joacă un rol crucial în reducerea infecțiilor HPV și a cancerelor asociate, făcând vaccinul HPV accesibil pentru toată lumea. Cu toate acestea, au existat anumite provocări în implementarea unor măsuri proactive și preventive cu vaccinul HPV.


Îngrijire bazată pe dovezi


Poate promova în mod eficient testarea și tratamentul cancerelor legate de HPV, dar există disparități. Femeile din zonele cu resurse reduse, sunt mult mai puțin susceptibile să aibă acces la îngrijire bazată pe dovezi și, ca urmare, au rate mai mari de mortalitate. Acest lucru este semnificativ, deoarece accesul la îngrijire bazată pe dovezi contribuie la diferențe în rezultatele pacienților și la faptul că rezultatul cancerului este prevenibil.


Promovarea unei relații sănătoase medic-pacient


Progresul în creșterea ratelor de vaccinare HPV va depinde de o relație sănătoasă medic-pacient. Medicii trebuie sa asculte obiectivele de sănătate ale pacienților, obiecțiile și îngrijorările, pentru a putea lucra împreună în crearea unui plan acceptabil de vaccinare. Acest efort include facilitarea accesului clinicienilor la instrumentele, conținutul și tehnologia care susține conversațiile personalizate și eficiente cu pacienți. Succesul va depinde de implicarea avansată a pacientului și urmărirea rezultatelor în populațiile de îngrijire pentru a optimiza rezultatele.

Read more about:

#CAMPANIE HPV 2024