Două spitale din București vor fi exclusiv pentru pacienți COVID

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a anunțat astazi că două spitale din București, Malaxa și Sf. Ioan, vor deveni în această săptămână spitale exclusiv pentru pacienți COVID. La alte unități sanitare din Bucuresti va fi mărit numărul de paturi pentru pacienții COVID, inclusiv prin montarea de unități mobile ATI. 

“Ieri am operaționalizat unitatea mobilă ATI la Spitalul Marius Nasta - opt paturi. Suntem în curs de operaționalizare cu 50 de paturi cu oxigen la Spitalul Colentina, 26 de paturi la Spitalul Cantacuzino și 18 paturi la Spitalul Colțea, ceea ce se va întâmpla azi-mâine și va degreva partea de sistem unde sunt necesare paturi cu oxigen.

De asemenea, ieri am avut o discuţie şi săptămâna aceasta vom operaţionaliza două spitale care vor fi trecute pe spitalizare exclusiv COVID, este vorba de Spitalul Malaxa, care are 100 de paturi, din care 9 paturi sunt de ATI, şi 40 de paturi cu oxigen, respectiv Spitalul Sfântul Ioan, cu 200 de paturi, din care 15 paturi ATI. La acest spital mai mult ca sigur vom operaţionaliza încă o unitate mobilă ATI cu 8-10 paturi. În această săptămână, pe Bucureşti vom creşte numărul de paturi ATI la aceste două spitale cu 34 de paturi, la oxigen mai mult”, a declarat Cseke Attila.