Estetica dentara

Prin estetica dentara intelegem restaurarea si infrumusetarea zambetului cu ajutorul unor proceduri efectuate de catre medici specialisti.


Tehnologiile avansate de astazi permit ca tratamentele sa fie atat placute din punct de vedere al rezultatelor estetice, dar sa contribuie si la sanatatea efectiva a danturii. De asemenea, pacientii se vor simti mult mai confortabil, deoarece tratamentele se fac intr-un timp scurt si nu sunt dureroase.


Tratamentele cale mai importante care tin de estetica dentara sunt:

  • Albirea dentara
  • Fatetele dentare
  • Cum se face albirea dentara?

Cea mai noua tehnologie in materie de albire dentara este Lampa ZOOM, prin care se pot obtine cele mai bune, rapide si durabile rezultate. Cu Lampa Zoom se pot obtine dinti mai albi cu 8 nuante, in numai 60 de minute.

Pe parcursul sedintei, gelul de albire se aplica intre 2 si 4 ori, la fiecare 15 minute. In functie de nuanta dorita, expunerea la gelul de albire poate dura intre 30 si 60 de minute.

In primele 24 de ore, pacientul poate simti o usoara sensibilitate la schimbarile de temperatura (cald, rece). Pentru a obtine cele mai bune rezultate, este recomandat ca, cel putin 3 zile dupa procedura, sa se evite consumul de bauturi si alimente colorate.

Albirea profesionala realizata cu Lampa ZOOM este 100% sigura: nu are efecte adverse, nu distruge si nu afecteaza smaltul dintilor.

Fatetele integral ceramice seamana cu niste foite foarte subtiri de ceramica (0,3mm – 0,7 mm), care si-au dovedit eficienta mai ales in cazul anomaliilor de culoare, forma, marime sau pozitie dentara (dinti fisurati, ciobiti, strungareata, dinti prea scurti, imperfectiuni de structura etc.).

Beneficiile fatetelor dentare:

Zambet perfect, la un pret accesibil

Se integreaza perfect pe suprafata dentara

Odata cimentate, au o durata de folosire intre 10 si 15 ani.

Fatetele dentare se pot realiza acum pe loc cu ajutorul tehnologiei CEREC

Ce este CEREC?

CEREC este cea mai moderna tehnologie in materie de restaurare dentara. Cu ajutorul acesteia se realizează coroane, punti si fatete dentare ceramice, într-o singura sedinta.

Acest sistem inovator Cad/Cam se bazeaza pe o camera video performanta care capteaza cu acuratețe zona vizata. Dupa realizarea designului computerizat, informatia este transmisa aparatului de frezare, ce va realiza rapid și precis restaurarea proiectata din ceramica de cea mai buna calitate, totul intr-o singura sedinta.

Datorită materialului ceramic de cea mai inalta calitate si a transparentei materialului, aceste coroane dentare sunt aproape imposibil de deosebit de dintele natural. Mai mult, au avantajul de a elimina eventualele reactii alergice. Materialul este biocompatibil, foarte asemanator smaltului.

Tehnologia CEREC pastreaza o suprafata maxim posibila din smalțul natural al dintelui, spre deosebire de coroanele obișnuite care necesita slefuirea dintelui.

Cel mai mare avantaj al acestei tehnologii il reprezinta timpul redus necesar tratamentului. Prin eliminarea amprentarii tradiționale și a probelor de laborator, se reduce semnificativ timpul necesar unei proceduri. Acum totul se realizeaza computerizat, pentru o potrivire perfecta si un aspect estetic excelent.

Aceasta sectiune a fost realizata cu sprijinul Logo nou Dr Leahu mare