Fii prietenul inimii tale!

In fiecare an, pe 29 septembrie, sarbatorim Ziua Mondiala a Inimii. Este o ocazie pentru a ne gândi mai mult la sănătatea noastră şi a celor dragi.

La nivel mondial, anual se înregistrează 17,3 milioane de decese cauzate de afectiunile cardiovasculare, iar acest număr este în continuă creştere.

Din păcate, în România, bolile cardiovasculare rămân principala cauză de deces, cu un nivel al mortalităţii mult mai ridicat decât media europeană. Conform datelor furnizate de Ministerul Sănătăţii, aproximativ 60% din totalul deceselor înregistrate la nivel naţional sunt cauzate de boli cardiovasculare.Lipsa unor programe eficiente de prevenţie explică speranţa mai scăzută de viaţă a românilor comparativ cu cetăţenii altor ţări.

Estimările indică date la fel de alarmante pe viitor, în special din cauza persistentei factorilor de risc cardiovascular: greutatea excesivă sau obezitatea, fumatul, lipsa activității fizice, hipertensiunea, colesterolul crescut sau diabetul.

80% dintre decesele premature pot fi prevenite prin limitarea/controlarea acestor factori de risc. Diagnosticul precoce este esențial în cazul acestor afecțiuni, astfel încât și tratamentul să poată fi instituit la timp.

Asociatia Colegiul Pacientilor incurajeaza adoptarea unui stil de viata sanatos ce trebuie asigurat printr-o alimentatie sanatoasa, cu miscare fizica zilnica, monitorizarea constanta a tensiunii arteriale si mentinerea sub control a valorilor colesterolului si glicemiei. De asemenea va oferim pachetul de evaluare a riscului cardiovascular la domiciliu la un pret promotional.

Fii prietenul inimii tale! Ai grija de ea!


Colegiul Pacienților este alături de cei vulnerabili! Oferim asistență medicală și tratamente la domiciliu gratuite sau cu tarif social persoanelor fără venit si neasigurate, precum si persoanelor cu venituri mici.

Îi poți ajuta si tu pe cei care își poarta cu greu neputința, accesând serviciile medicale la domiciliu ale Asociației Colegiul Pacienților sau donând pentru un astfel de caz.

Mai multe informatii puteti obtine la telefon:  0790 896 477