Implantologie

Ce reprezinta implantul dentar?

Implantul dentar este un surub de titan care inlocuieste radacina unui dinte lipsa. Peste acest implant din titan se va monta coroana, astfel incat la finalul tratamentului pacientul va avea un dinte care se comporta ca cei din propria sa dantura atunci cand mananca, vorbeste sau rade. Implanturile dentare pastreaza integritatea structurii faciale si reduc inconvenientele asociate pierderii dintilor.

Bredent Fast&Fixed reprezina alternativa pacientilor care isi doresc dinti ficsi, rapid si fara complicatii, in doar 24 de ore.

Sistemul Fast & Fixed de la Bredent este o solutie inovatoare si de inalta calitate care permite folosirea implanturilor in aceeasi zi. Este o procedura sigura si rapida, solutia ideala pentru multi pacienti. Nu exista limita de varsta pentru tratamentul Bredent Fast&Fixed. Chiar si atunci cand exista doar un os mic in maxilar pentru a sustine implantul, este posibil acum gratie tratamentului unic sa introducem implanturile impreuna cu procedura de reconstructie osoasa.

Avantajele sistemului fast&fixed

Avantajul major al folosirii sistemului Fast & Fixed de la Bredent este ca avem acum posibilitatea de a oferi pacientilor, intr-o singura zi, dinti ficsi cu care pot manca imediat dupa operatie, reluandu-si viata sociala intr-un timp record.

Interventia este minim invaziva, fara incizii laborioase, ceea ce permite o refacere rapida. Datorita acestui sistem, nu mai sunt necesare procedurile complicate si dureroase de aditie osoasa

Multumita implanturilor angulate, osul nativ devine suportul perfect biomecanic pentru restaurare. Atasarea imediata este posibila si datorita conectarii implanturilor intr-o constructie pasiva – in acest caz, o punte cimentata intraoral. Lucrarea provizorie se realizeaza in maximum 24 ore.

Etapele unei interventii Fast & Fixed :

Consultatia– medicul implantolog va analiza cu atentie cavitatea orala pentru a stabili daca pacientul este sau nu candidat pentru acest tratament si care va fi tehnica de sedare/anestezie optima; de asemenea, el poate recomanda si radiografii dentare sau analize de baza ale sangelui (Hemoleucograma, Timpii de sangerare, Timpii de coagulare, VSH etc.)

 Interpretarea rezultatelor– medicul implantolog va analiza rezultatele in baza carora isi va da sau nu acceptul pentru interventia de inserare a implantului dentar

Anestezierea– se face fie prin anestezie locala, fie prin sedare constienta (injectarea intravenoasa a unei substante calmante, care face posibila realizarea mai multor tratamente dentare intr-o singura sedinta)

Pregatirea gingiei si grefa de os– medicul implantolog face o incizie in gingie pana la expunerea osului in care se va introduce implantul (daca aceste este insuficient, se recurge la o grefa de os)

Introducerea propriu-zisa a implantului in tesutul osos

Amprentarea pozitiei implanturilor, se face imediat dupa interventie

Inserarea si adaptarea lucrarii provizoriise face la 24 de ore dupa inserarea implanturilor, astfel puteti zambi, vorbi, manca imediat dupa operatie

Indepartarea firelor de sutura– se face dupa 7 zile de la operatie, dupa care se asteapta intre 4-6 luni pentru ca celulele osoase sa se ataseze pe suprafata implantului, osteointegrarea

Amprenta pentru lucrarea finala– se realizeaza dupa 4 sau 6 luni

Ingrijirea post-operatorie– presupune respectarea cu strictete a igienei dentare zilnice, periajul profesional si detartraj la fiecare 6 luni si vizite regulate de profilaxie

https://youtu.be/KBWL27piv4I