Informare privind Propunerile Bugetare pentru Sectorul Sănătății

Recent, au fost anunțate propuneri bugetare care ar putea avea un impact semnificativ asupra veniturilor medicilor din ambulatoriu. În contextul unui buget al Ministerului Sănătății care este prevăzut să crească cu peste 20%, se propune reducerea veniturilor pentru medicii de familie și specialiștii din ambulatoriu cu aproximativ 30%.

Consideram ca aceste propuneri ar produce consecinte grave asupra sistemului medical, pornind de la fundamentul lui, asistenta medicala primara, cu efect negativ asupra pacientilor.

Este important ca toți actorii implicați și afectați de aceste propuneri să fie informați corect și să participe activ în dialogul privind alocările bugetare. O dezbatere deschisă și transparentă este esențială pentru a ne asigura că deciziile luate reflectă interesele și nevoile atât ale pacientilor, cat si ale profesioniștilor din sănătate.

Vă încurajăm să vă exprimați opinia și să participați în discuțiile legate de aceste schimbări, pentru a contribui la o decizie echilibrată și bine fundamentată.