Peste 100 de medici au participat la Fiscomed Bucuresti 2018

Peste 100 de medici au participat la Fiscomed Bucuresti 2018, singurul eveniment din tara dedicat fiscalitatii din domeniul medical organizat de Colegiul Pacientilor.

Evenimentul aflat la a 3 a editie a beneficiat de participarea unor experti de marca, care au raspuns medicilor la intrebari punctuale si le-au oferit informatii de un real folos in gestionarea financiara a praxisului lor.

„Colegiul Pacientilor apara si interesele medicilor, ne dorim o comunitate medicala puternica capabila si motivata atat profesional, cat si finaciar care sa ofere servicii medicale de calitate pacientilor. Vom sprijini dezvoltarea profesiei medicale , reducerea fiscalitatii si birocratiei pentru corpul medical. Vrem sa avem medici care prospera practicand o medicina moderna, bazata pe dovezi si eficienta.”a declarat in deschidere dl. Cristian Sas, Presedinte Colegiul Pacientilor.

Din partea ANAF a participat dl. Alexandru Sora, Sef serviciu analiza risc ANAF care a discutat despre impozitarea pe fiecare formă juridică de organizare a cabinetelor medicale, precum si masuri de prevenire si combatere a cazurilor de evaziune fiscala.

Georgeta Filip, Specialist relatii publice, Transparency Internațional România a vorbit despre integritate si etica in lumea medicala.

Dl. Lect. univ. dr. Adrian Daniel Gavruta, Secretar General Adjunct MCSI a vorbit despre informatizarea sistemului medical si accesibilitatea la informatii in zone defavorizate.

Lect. univ. Radu Ciobanu, Specialist in cadrul biroului fiscalitate, CECCAR a prezentat formele juridice de organizare si functionare a cabinetelor medicale, avantaje si dezavantaje fiscale.

„Fiscomed isi propune sa ajute medicii sa isi dezvolte praxisul, afacerea lor medicala, pe principii sanatoase si etice. Pacientii au nevoie de medici si medicina este o profesie eminamente liberala care trebuie sustinuta pentru a se redresa si dezvolta financiar, astfel incat sa avem servicii medicale de calitate.” a declarat dl. Ec. Dorin Rata, Presedinte Colegiul Pacientilor Suc. Timisoara, Manager proiect al evenimentului FiscoMed.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Bancii Transilvania, Automobile Bavaria, Clinicile Dr. Leahu si DB Global. Urmatorul eveniment Fiscomed va avea loc la Cluj.