Colegiul Pacienților este o asociație de pacienți, organizație nonguvernamentală ( ONG ) cu reprezentativitate națională născută din dorința de a pune interesele oamenilor pe primul loc atunci când vine vorba de sănătate.

Membrii noștri sunt cetățeni de toate vârstele, din toate clasele sociale, de la sat si oraș, cu educație și fară, uniți de dorința de a obține pentru noi și familiile noastre servicii medicale de calitate, un tratament egal si nediscriminatoriu atunci când vine vorba de sănatate. In acest moment avem sucursale in 16 județe si urmărim să atingem o acoperire națională de 100% in următorii doi ani.

 

Colegiul Pacienților este, din pacate, in acest moment singura asociație de pacienți care susține activ dezvoltarea sistemului privat de sănătate din România ca alternativă la dezastrul din sistemul public. In acest scop colaborăm susținut cu furnizorii privați de servicii medicale, cu patronatul furnizorilor privați de servicii medicale PALMED, cu asociația europeană a spitalelor private EUHP.

 

Colegiul Pacienților susține democratizarea actului medical, liberalizarea accesului medicilor la compentențe prin includerea lor in programa de rezidențiat, trecerea rapidă la o medicină de certitudine bazată pe dovezi prin utilizarea metodelor moderne de diagnostic paraclinic (Laborator, Imagistica, etc.).

Pentru atingerea acestor deziderate lucrăm activ cu toți factorii de decizie din sistem, cu comisiile de sănătate ale partidelor, cu comisiile de sănătate din parlament, ministerul sănătătii, guvern.

In ceea ce privesțe imagistica medicală solicităm si susținem:

  1. Acordarea competenței de ecografie tuturor medicilor până la finalul rezidențiatului
  2. Posibilitatea de a obține competența pentru medicii ce nu o dețin si prin cursuri organizate de producatorii de echipamente.
  3. Crearea unui plan național de crestere a competenței medicului de familie prin care in maxim 5 ani toți medicii de familie sa aibă competența de ecografie, ekg, spirometrie, audiometrie si indice GB dar si echipamentele necesare in cabinet.
  4. Eliminarea plafoanelor pentru investigațiile de imagistica cu scop de diagnosticare
  5. Simplificarea si accelerarea procedurilor C.N.C.A.N. pentru autorizarea instalarii echipamentelor medicale de imagistică.
  6. Cresterea tarifelor decontate de C.A.S. pentru ecografie la un nivel atractiv pentru medicii si unitățile medicale