Prevenirea și controlul infecțiilor în timpul îngrijirii sănătății atunci când este suspectată o nouă infecție cu coronavirus (nCoV)

Prezentare generală

Aceasta este prima ediție a ghidului privind strategiile de prevenire și control al infecției (IPC) pentru utilizare atunci când este suspectată infecția cu un nou coronavirus (2019-nCoV). Acest material a fost adaptat dupa materialul OMS folosit la prevenirea și controlul infecțiilor în timpul îngrijirii de sănătate pentru cazuri posibile sau confirmate de infecție cu coronavirus (MERS-CoV) cu sindrom respirator din Orientul Mijlociu, pe baza cunoștințelor actuale ale situației din China și din alte țări în care au fost identificate cazuri și experiențe cu sindrom respirator acut sever (SARS) -CoV și MERS-CoV. 2

OMS va actualiza aceste recomandări pe măsură ce noi informații vor fi disponibile.

Această orientare este destinată lucrătorilor din domeniul sănătății (HCW), managerilor de asistență medicală și echipelor IPC , dar este relevantă și la nivel național și local de sector / judet. Orientările complete sunt disponibile pe situl OMS.

DESCARCATI DOCUMENTUL ORIGINAL IN LIMBA ENGLEZA AICI

Colegiul Pacienților traduce și publica toate informațiile la zi postate de Organizatia Mondială a Sanătații, urmariți articolele noastre și transmiteți informația mai departe.

Traducere supervizată de Cristian Sas, Expert in politici publice de sănatate.