Protetica

Protetica dentara este acea ramura stomatologiei care se ocupa cu restabilirea si mentinerea functiilor orale, ale aspectului si ale sanatatii pacientului ca modalitate de restaurare a dintilor naturali sau a substituirii dintilor lipsa. Pe scurt, aceasta inseamna refacerea dintilor prin lucrari fixe: coroane, punti si fatete dentare, dar si mobile: proteze dentare.

Ce este CEREC?

CEREC este cea mai moderna tehnologie in materie de restaurare dentara. Cu ajutorul acesteia se realizeaza coroane, punti si fatete dentare ceramice, intr-o singura sedinta.

Chairside = In cabinet – tehnologia este utilizata in timp ce pacientul se afla pe scaunul stomatologic.

Economical = Economic – avantajoasa atât pentru medic cât si pentru pacient.

Restoration = Restaurare – refacerea naturala a dintelui (frumos, functional si rezistent).

Esthetic = Estetica – restaurarile sunt fara metal si la culoarea dintelui.

Ceramics – Ceramica (portelan) dentara de inalta rezistenta, foarte aproape de structura naturala a dintelui.

Acest sistem inovator Cad/Cam se bazeaza pe o camera video performanta care capteaza cu acuratete zona vizata. Dupa realizarea designului computerizat, informatia este transmisa aparatului de frezare, ce va realiza rapid si precis restaurearea proiectata din ceramica de cea mai buna calitate, totul intr-o singura sedinta.

Datorita materialului ceramic de cea mai inalta calitate si a transparentei materialului, aceste coroane dentare sunt aproape imposibil de deosebit de dintele natural. Mai mult, au avantajul de a elimina eventualele reactii alergice datorita materialului biocompatibil, foarte asemanator smaltului.

Tehnologia CEREC pastreaza o suprafata maxim posibila din smaltul natural al dintelui, spre deosebire de coroanele obisnuite care necesita slefuirea dintelui.

Cel mai mare avantaj al acestei tehnologii il reprezinta timpul redus necesar tratamentului. Prin eliminarea amprentarii traditionale si a slefuirii manuale se reduce semnificativ timpul necesar unei proceduri. Acum totul se realizeaza computerizat, pentru o potrivire perfecta si un aspect estetic excelent.

Aceasta sectiune a fost realizata cu sprijinul Logo nou Dr Leahu mare