Recuperare medicala la domiciliu

Kinetoterapia și masajul terapeutic sunt două terapii adjuvante importante pentru pacienții cu afectiuni neurologice( accidente vasculare cerebrale, boli degenerative si inflamatorii, ale sistemului nervos, traumatismele coloanei vertebrale), afectiuni ale aparatului locomotor( post-traumatice si ortopedice), recuperari post- chirurgicale.

Acestea pot ajuta la restabilirea mobilității și a funcției musculare, reducerea durerii și a rigidității, îmbunătățirea echilibrului și a coordonării și îmbunătățirea stării generale de sănătate și a calității vieții.

Kinetoterapia implică exerciții fizice specifice, adaptate nevoilor și capacităților pacientului. În cazul pacienților care au suferit un AVC, kinetoterapia este deosebit de importantă în restabilirea funcției motorii a membrelor afectate și în îmbunătățirea capacitații de a efectua activități zilnice.

Masajul terapeutic poate ajuta la reducerea durerii și a tensiunii musculare, îmbunătățirea circulației sanguine și a flexibilității și reducerea inflamației. În plus, poate ajuta la îmbunătățirea stării emoționale a pacientului și la reducerea stresului.

Atât kinetoterapia, cât și masajul terapeutic pot fi efectuate la domiciliu, cu ajutorul unui terapeut specializat. Este important ca terapeutul să aibă experiență în tratamentul pacienților cu probleme de mobilitate. De asemenea, pacientul trebuie să fie evaluat înainte de a începe tratamentul și să fie instruit în privința exercițiilor și tehnicilor de masaj pe care le poate face acasă între ședințele de terapie.


Colegiul Pacientilor ofera servicii de kinetoterapie si masaj terapeutic  la domiciliu în București și zonele limitrofe.Programarile se pot face telefonic la numărul 0790 896 477 sau pe e-mail, la adresa: [email protected], de luni până vineri, în intervalul orar 09:00 - 19:00.