Sfaturile Organizatiei Mondiale a Sanătații (OMS)

Sfaturi pentru public referitor la protecția contra Coronavirus (2019-nCoV). Ce puteți face să vă protejați?

Colegiul Pacienților traduce și publica toate informațiile la zi postate de Organizatia Mondială a Sanătații, urmariți articolele noastre și transmiteți informația mai departe.

Organizatia Mondială a Sanătații lucrează îndeaproape cu experți, guverne și parteneri la nivel mondial pentru a extinde rapid cunoștințele științifice despre acest nou virus, pentru a urmări răspândirea și virulența virusului și pentru a oferi sfaturi țărilor și persoanelor cu privire la măsurile de protecție a sănătății și de prevenire a răspândirii acestui virus izbucnire.

Până în prezent, principalele semne și simptome clinice raportate în acest focar includ febră, dificultăți de respirație și radiografii toracice care prezintă infiltrate pulmonare bilaterale. Începând cu 27 ianuarie 2020, transmisia de la om la om a fost confirmată în mare parte în orașul Wuhan, dar și în alte locuri din China și internațional. Nu se cunoaște suficient despre epidemiologia din 2019-nCoV pentru a trage concluzii definitive despre caracteristicile clinice complete ale bolii, intensitatea transmiterii de la om la om și sursa originală a focarului.

Coronavirusurile sunt o familie numeroasă de virusuri respiratorii care pot provoca boli care variază de la răceala comună la Sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS) și sindromul respirator acut sever (SARS). În cazul simptomelor care sugerează boli respiratorii acute înainte, în timpul călătoriei sau după, călătorii sunt încurajați să solicite asistență medicală și să împărtășească istoricul călătoriei cu furnizorul de servicii medicale.

Recomandările standard ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii pentru publicul larg pentru a reduce expunerea și transmiterea unei serii de boli sunt următoarele: care includ igiena mâinilor și căilor respiratorii și practicile alimentare sigure:

Curățați frecvent mâinile folosind frecarea mâinilor cu substante pe bază de alcool sau săpun și apă;

Când tușești și strănuti acoperă gura și nasul cu servețele – aruncă imediat servețele sau batistele folosite și spală-te pe mâini;

Evitați contactul apropiat cu oricine are febră și tuse;

Dacă aveți febră, tuse și dificultăți de respirație, solicitați asistență medicală timpurie și împărtășiți istoricul de călătorie anterior cu furnizorul de îngrijire medicală;

Când vizitați piețele vii din zonele care se confruntă în prezent cu cazuri de coronavirus noi, evitați contactul direct neprotejat cu animalele vii și suprafețele în contact cu animalele;

Trebuie evitat consumul de produse de origine brută sau crude. Carnea crudă, laptele sau organele de origine animală trebuie manipulate cu grijă, pentru a evita contaminarea încrucișată cu alimente necoapte, conform bunelor practici de siguranță a alimentelor.

Colegiul Pacientilor traduce si publica toate informatiile la zi publicate de Organizatia Mondiala a Sanatatii, urmariti articolele noastre si transmiteti informatia mai departe.