Stomatologie generala

Stomatologia este acea ramura a medicinei care se ocupa cu tratarea bolilor cavitatii bucale (mai ales ale dintilor) si profilaxia acestora .

Tratamentele de stomatologie generala sunt variate, de la tratarea unor carii pana la refacerea totala a dintilor.

Cu ocazia primei vizite in clinica stomatologica, pacientul este preluat de un medic dentist si, in functie de nevoile sale, poate fi redirectionat catre medici stomatologi de alte specializari.

Printe cele mai intalnite interventii se numara:

Metode de preventie (Detartraj cu ultrasunete si Periaj Profesional)

Tratamentul complet si complex al cariilor si durerilor dentare.

Ce este detartrajul cu ultrasunete?

Detartrajul cu ultrasunete, o masura de preventie eficienta, este o inovatie care a revolutionat indepartarea placii bacteriene, fara sa lezeze gingiile sau limba. In doar 30 de minute, acest detartraj indeparteaza complet tartrul de pe dinti si de sub gingii, depozitele bacteriene.

Beneficiile detartrajului cu ultrasunete:

Procedura este mult mai sigura, rapida si usor tolerat de pacienti, datorita traumatismului cu mult redus fata de detartrajul traditional, inclusiv de cei care sufera de hemofilie sau parodontita.

Nu afecteaza structura dintelui, asa cum se intampla in cazul detartrajul manual

Este eficient in inlaturarea petelor de pe dinti, provocate de cafea, ceai sau de fumat

Nu se utilizeaza substante chimice care sa deterioreze dintele sau gingia.

 Igiena dentara se completeaza prin periajul profesional, necesar pentru a netezi suprafetele si pentru a indeparta complet eventualele reziduuri ale placii bacteriane. Acest periaj este complet lipsit de durere, nu necesita mai mult de o sedinta de tratament si iti ofera o senzatie de prospetime de lunga durata.

Tratamentul complet si complex al cariilor si durerilor dentare

Plomba reprezinta tratamentul cel mai des folosit pentru a repara fracturi ale dintelui, cariile dentare sau alte daune produse la suprafata dintilor.

Materialele de obturatie folosite sunt variate. Medicul stomatolog va alege impreuna cu pacientul cea mai buna solutie de obturatie in functie de dimensiunea spatiului de restaurare, estetica, durabilitatea materialelor de obturatie

Cum se fac obturatiile:

Dintii cariati sunt pregatiti pentru realizarea obturatiei. Caria este indepartata, in acest fel se curata zona de bacterii. Izolarea dintelui afectat se face cu o diga. Materialul de obturatie imbraca dintele, care este mai apoi intarit cu ajutorul unei lumini laser speciale cu efect de vindecare imediata.

ACEASTA SECTIUNE A FOST REALIZATA CU SPRIJINUL Logo nou Dr Leahu mare