Test de efort

Testul de efort reprezintă o metodă de diagnosticare ce constă în efectuarea unei electrocardiograme (EKG) în condiţii de efort, permanent monitorizate de medicul specialist cardiolog, pentru a putea evidenţia afecţiuni ale cordului greu detectabile în condiţii de repaos. Rezultatele măsurate şi obţinute în timp real permit diagnosticarea cu precizie sporită şi, implicit, realizarea unei scheme de tratament cu rată maximă de succes.

Ce trebuie să știți înainte de efectuarea examinării

Este foarte important ca medicul să fie informat cu privire la istoricul afecţiunii/ afecţiunilor dumneavoastră şi cu privire la ultimele rezultate imagistice sau de laborator pe care le-ați efectuat anterior investigaţiei.

Înaintea efectuării testului de efort veți fi consultat de către medicul cardiolog.

Efectuarea examinării presupune şi completarea unui chestionar specific şi a Declarației de acord pentru examinare, în care sunt cuprinse şi informaţiile cu privire la riscurile examinării.

Se va proceda apoi la montarea senzorilor si conectarea la aparatul înregistrator.

Testul de efort presupune doar înregistrarea parametrilor EKG pe perioada depunerii unui efort controlat, în prezenţa medicului cardiolog. Nu există nici o limitare cu privirea la activitatea curentă, impunerea unui regim alimentar specific, sau alte măsuri similare.

În timpul examinării va trebui să efectuați diferite activităţi fizice având aplicaţi pe corp diverşi senzori/ padele, fiind permanent monitorizat de un aparat EKG.

Testul de efort se desfăşoară pe o perioadă de cca. 15-25 de minute.

Secțiune realizată cu sprijinul Affidea_logos_RGB_5