Cine suntem


Suntem o asociație de pacienți, organizație nonguvernamentală ( ONG ) cu reprezentativitate națională născută din dorința de a pune interesele oamenilor pe primul loc atunci când vine vorba de sănătatea umană.

Suntem un grup de cetațeni reprezentativ la nivel național cu o crestere rapidă care au hotarat să nu mai lase la voia intamplării modul in care sunt tratați, modul in care sunt cheltuiti banii platiți de noi pentru sănatate si nu in ultimul rand ce primim pentru banii pe care ii platim.


Membrii noștri sunt cetățeni de toate vârstele, din toate clasele sociale, de la sat si oraș, cu educație și fară uniți de dorința de a obține pentru noi și familiile noastre servicii medicale de calitate, un tratament egal si nediscriminatoriu atunci când vine vorba de săntate.

Misiunea noastră este crearea unui sistem medical care să ofere acces nediscriminatoriu și egal la servicii medicale tuturor oamenilor, sănătatea fiind unul din drepturile fundamentale umane.

Viziune

O lume în care serviciile medicale sunt privite ca un drept al omului, fără a fi restricționate de resursele materiale ale beneficiarului, toți oamenii având același drept la viață.

Colegiul Pacienților este o instituție menită să vegheze asupra sistemului medical apărând drepturile oamenilor la sănătate mai presus de interesele comerciale, politice sau de orice altă natură.

Noi apărăm dreptul tuturor oamenilor la viață!

Valori

Principalele valori care ne animă sunt solidaritatea și egalitatea în drepturi când vine vorba de sănătate.

Luptăm ca sistemul public de asigurari de sănatate să asigure șanse egale la viată tuturor cetățenilor indiferent de clasă socială, sex, vârstă, etnie sau religie.

Credem cu tărie intr-un sistem medical echitabil, onest, transparent, eficient, performant, cuprinzător care să pună interesele cetațeanului pe primul loc.

Colaborăm, ne consultăm și conlucrăm cu toți factorii implicati in sistemul medical Românesc și European fie ele instituții guvernamentale, neguvernamentatle, publice sau private, de caritate sau comerciale.

Credem in consultare și conlucrare pentru atingerea obiectivelor.

Obiective

Existăm că să:

 • Ne asigurăm că drepturile pacienților sunt respectate de către personalul medical și instituțiile implicate în sănătatea umană.
 • Să apărăm și să sprijinim pacienții confruntați cu situații de malpraxis sau de abuz de orice natură în luptă pentru dreptate și compensații corecte.
 • Să creem o instituție medicală independentă care să asiste pacientul în căutarea dreptătii în situațiile de malpraxis
 • Să luptăm pentru eliminarea corupției și conditionării accesului la servicii medicale de calitate
 • Să obținem accesul universal, liber și nediscriminat la serviciile medicale de calitate
 • Să impunem în politicile publice de sănătate principiul ” sănătatea ca drept fundamental al omului „
 • Să monitorizăm alocarea în mod transparent și echitabil a resurselor din sistemul medical în interesul cetățeanului.
 • Să veghem la eliminarea conflictelor de interese din sistemul medical
 • Să cerem modelarea unui cadru legislativ în domeniul sănătății care să pună interesele cetăteanului în prim plan.
 • Să exercitam presiune constanta și constructivă la adresa instituțiilor guvernamentale și private implicate în domeniul sănătătii pentru mentinerea intereselor pacientului în prim plan.
 • Să cooperăm cu entităti neguvernamentale, guvernamentale, private, naționale și internaționale cu scopul îmbunătătirii calitătii și accesului la servicii medicale pentru oameni
 • Contribuim la educarea populației și cadrelor medicale în spiritul prevenției ca principal mecanism de asigurare a unui înalt nivel de sănătate.

Echipa de management

Colegiul Pacientilor isi propune sa promoveze standarde etice si de trasparenta la cel mai inalt nivel, in acest scop ne angajam sa imbunatatim permanent mijloacele de comunicare si trasparenta in relatia cu membrii si societatea. Echipa de management executiv central (update: Martie 2021)

Marilena Nicolae (Bucuresti)

Director Operatiuni

[email protected]

Sediul Central: B-ul. A. I. Cuza 98, et.5, ap.22, Bucuresti

Cristian Sas ( Bucuresti)

Presedintele asociatiei

e-mail: [email protected]

Sediul Central: B-ul. A. I. Cuza 98, et.5, ap.22, Bucuresti

Rodica Stan (Bucuresti)

Director Marketing

e-mail: [email protected]

Sediul Central: B-ul. A. I. Cuza 98, et.5, ap.22, Bucuresti

Adrian Badescu (Timisoara)

Presedinte regiunea Vest

e-mail: [email protected]

Petre Diculescu (Constanta)

Presedinte regiunea Dobrogea

e-mail: [email protected]

Ilarie Baila (Cluj)

Presedinte regiunea Transilvania

e-mail: [email protected]

Transparență

Colegiul Pacientilor isi propune sa promoveze standarde etice si de trasparenta la cel mai inalt nivel, in acest scop ne angajam sa imbunatatim permanent mijloacele de comunicare si trasparenta in relatia cu membrii si societatea.

Informații financiare

Actul Constitutiv al Colegiului Pacienților

Statutul Colegiului Pacienților

Certificat de Înregistrare în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor

Certificat de Înregistrare Cod Fiscal CIF

Hotărâre Încheiere Asociație

Kit Presă


Acțiune: