Evaluarea starii de sanatate


Principalul obiectiv al medicinei de familie este cresterea nivelului starii de sanatate al populatiei. Pentru a atinge acest obiectiv este necesara o evaluare corecta a sanatatii curente si a factorilor de risc in functie de sex, varsta, nivel educational, ocupatie , fiind un fenomen complex biologic, psihologic, social si cultural.

Medicul porneste de la perceptia pacientului asupra propriei stari de sanatate, aplica metodele de evaluare si diagnostic specific pentru a preveni, diagnostica corect si precoce, trata si urmari evoluitia bolilor spre a satisface standardele medicale raportate la nevoile si asteptarile pacientilor.

Medicul de familie nu este o simpla notiune, este un prieten aproape de tine la orice ora, pregatit sa-ti ofere ajutorul de care sanatatea ta are nevoie.

Medicul de familie bun trebuie sa aiba pe langa aceasta calitate si pe aceea a unui adevarat profesionist care reuseste sa rezolve cu promptitudine problemele de sanatate ale pacientilor.

Colegiul Pacientilor – Asociatie de pacienti, protectia pacientilor, drepturile pacientilor, asigurari private de sanatate, asigurari publice de sanatate, CAS, CNAS.


Acțiune: